Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

„Изкарали са ме на светофарите, изнудват ме и мога да ви покажа къщата им, за да ги хванете”

17 Март 2010 / 12:03:04  GRReporter
3449 прочитания

53-годишен мъж и неговата 39-годишна съпруга се издирват от Солунската полиция, защото са закарали насилствено 60-годишен инвалид от София в Солун. Там те го принуждавали да проси, биели го и му взимали парите.

„Изкарали са ме на светофарите, изнудват ме и мога да ви покажа къщата им, за да ги хванете” пише в бележка с много правописни грешки един българин-просяк. Той успял да я бутне в ръката на един полицай и неговият вик за помощ помогнал за разбиването на мрежа за трафик на хора в Солун.

Както бе разкрито български мафиоти купили на цената от 1000 лева един происяк от София и го закарали в Солун, където го принудили да проси на светофарите. Неговото спасение дошло, когато друг българин също просяк дал бележката на случайно минаващ полицай, пише вестник Та неа.

Неверотяният случай започнал да се разплита още през септември месец, когато полицаите арестували недъгавия българин и съдът му чукнал присъда от няколко месеца с право на отмяна. Както се разбрало той дошъл по собствено желание в Гърция, където живеел със съпругата си и малкото им момиченце и се изхранвали като просели по светофарите. Той пестял изработените пари за себе си без да дава отчет на някой „сводник”. Мъжът си поделял „поста” на едно и също място на ул. Константинос Караманлис с друг българин на 60 години, който също бил инвалид. Само че него го наглеждали трима мафиози, които постоянно го биели и му взимали парите. За да престане тази грозна история, просякът решил да помогне на 60-годишния си сънародник.

По време на ареста си в полицията, той разказал на българката преводачка драмата на другия просяк и я помолил да му напише една бележка на гръцки език със следния текст: „Аз съм много беден българин, едни българи са ме изкарали на светофарите и ме експлоатират, много ме бият, мога да покажа къщата им и да ги хванете, защото са лоши” пишело дословно в неграмотно написаната бележка.

Няколко дни по-късно българинът дал бележката на един полицай и му посочил към другия просяк. Малко по-късно от отдела за Организираната престъпност пристигнали на мястото, където седял просякът и го отвели в съдебната палата, където стъпка по стъпка започнал да се разплита случаят. Просякът разказал, че една двойка българи го купили за 1000 лева от София и го довели насила в Солун. Държали го заключен в някаква недостроена кооперация, карали го да проси по светофарите и не му давали документите. Един ден го ударили и го заплашили, че ще го убият, защото бил събрал само 150 евро.

На съдебната скамейка с обвинение за търговия на хора ще седнат 53-годишен българин и неговата 39-годишна съпруга, които обаче все още се издирват.

 

Категории: АктуалноКриминална хроникатрафик на хора
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus