Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Из библиотеката на нашите съседи

23 Юли 2014 / 12:07:12  GRReporter
1227 прочитания

За да съжителстваш в мир и разбирателство, трябва да познаваш своя съсед: какъв човек е, какви интереси има, какви мечти, проблеми, каква култура носи. Същото важи и за съседните нации. Светът се развива и ние все повече започваме да осъзнаваме, че за да се развиваме и просперираме, трябва да се познаваме и да живеем в добри съседски отношения. Причини за това има не една и две  - икономически, политически и чисто човешки.

Културата е един от най-лесните за преминаване мостове, който можем да пуснем между пропастите от неразбиране, омраза и ксенофобия, които съществуват между две съседни държави. В този процес ще се включи и нашият сайт, в желанието ни да ви представим и запознаем със съвременни гръцки автори. Една разходка отвъд Омир, Еврипид и Казандзакис. Желанието на нашия екип е да предложим на вниманието на читателите ни откъси от текстовете на интересни съвременни творци, които са преведени на български език, но остават встрани от вниманието на широката аудитория. Същото ще направим и в другата посока - ще представим български автори, преведени на гръцки език.

Убедени сме, че посредством красивите и богати картини на литературния свят, ще открием общи проблеми, мечти, желания, стремежи. Ще минем над външни и вътрешни граници и обогатени от силата на словото, ще погледнем с други очи едни на други.

GRReporter.info е медия, която винаги се е стремяла да дава актуална, интересна и качествена информация. С тази нова литературна рубрика, ние естествено разширяваме този наш стремеж и се надяваме да привлечем повече любители на литературата, които да се запознаят със съвременната гръцка проза и поезия.

В най-скоро време ще ви предоставим и възможност да закупите книгите на представените автори, които са ви докоснали.

Започваме с разказа "Куполът" на писателката Теофано Калояни.

Теофано Калояни
Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus