Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Искаме просто да оправдаем своята слава

06 Юни 2008 / 08:06:20  GRReporter
1003 прочитания

Без инциденти приключи тренировката на националния отбор по футбол на Гърция в тренировъчния лагер на около 30 км от Залцбург, където под ръководството на Ото Рехагел европейските шампиони се готвят да защитят своята титла и на предстоящите европейски финали. В програмата не взеха участие Йоргос Карагунис и Ангелос Харистеас, но не поради травми, а за да представят представителния тим в различни публични прояви – първият на свързани със спонсорите, а вторият  в телеанонс на Червения кръст. Колкото до Василис Торосидис, Христос Пацадзоглу и Александрос Дзйолис, те не участваха  от профилактична гледна точка, без да има опасения за евентуалното им отсъствие в планираните тренировки по-нататък.

На въпрос на медиите, в какви области критикува своите играчи Рехагел отговаря: „Това, което обикновено им казвам е: „Критикувам ви само като играчи, като хора всички сте светци. Без дисциплина сме за никъде. Трябва да играем като едно цяло. За нас всички сте важни”. Освен играчите, в тренировъчния център присъстваха и повече от 1000 фенове на отбора, дошли за да подкрепят своите любимци. Треньорът и играчите останаха дълго време след тренировката за да раздават автографи и да се снимат с привържениците си.

В свои изявления Костас Кацуранис по повод началото на финалната фаза подчерта: „Най-важен за нас сега е мачът с Швеция. След него ще имаме какво да коментираме. Това е един голям отбор с големи футболисти, играещи в големите европейски първенства. Те ни познават и ние ги познаваме. На финалите всички отбори са добри. Хората, които дойдат от Гърция, а и не само ще ни помогнат. Нормално е да има толкова хора, тъй като сме Шампиони на Европа. Очакваме психологическата им подкрепа на мача с Швеция.”

На въпрос на медиите, относно кои са евентуалните фаворити на това първенство, националният селекционер на Гърция отговаря: „Италия като световен шампион, Франция, Германия, както и Испания и Холандия.”. Логичното запитване, какво да се очаква от отбора след невероятния успех през 2004 г., получи следния отговор: „Успехът ни преди четири години беше уникален. Този път искаме просто  да оправдаем своята слава”, коментира Рехагел.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus