Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Хиляди бегачи взеха участие в 28-та обиколка на Атина

15 Май 2011 / 11:05:33  GRReporter
2571 прочитания

Няколко хиляди души взеха участие  в 28-та обиколка на Атина, която се проведе днес в гръцката столица. Стартът на събитието бе от Стария олимпийски стадион Калимармаро. Бегачите тръгнаха по три маршрута от 8,5 километра, 2,5 километра и трети маршрут, предвиден за хората със специални нужди. Почетният първи номер носеше кметът на Атина Георгиос Каминис. В обиколката на града участваха семейства с децата си, компании от приятели и надъхани фенове на джогинга. „Искам да ви благодаря, че всички сте тук, защото това е и принос към обществото, а не само забавление. Като участваме в тези събития, показваме колко е жив градът ни. Може ли да ми дадете оръжието”, накратко се изказа кметът и даде с изстрел старта в 28-та обиколка на столицата.

На спортния празник присъства и бившият кмет Димитрис Беис, който е дал старта на първата обиколка на града през 1983. „Поздравяваме ви за вашето участие в най-масовото събитие. Тази година 28-ата обиколка на Атина е посветена на Световните Олимпийски игри SPECIAL OLYMPICS Атина 2011 и цели да разпространи посланието за участие, социална солидарност и приобщаване на хората със специални нужди. Обиколката на Атина не е състезание за първенство, а в него искаме да участват всички и да допринесе за приемането на спорта във всекидневието ни, постоянното участие на хората в спортните събития и реализирането на идеята „Спорт за всички” в съвременното общество", каза председателката на организацията за младежта и спорта Панайота Псараки.

Всички участници получиха дипломи на финала и освежителни напитки, а за бегачите придвижването с градския транспорт беше безплатно при показване на номера, с който тичат включително до два часа на обед. На площад Синтагма беше направена сцена, на която пяха гръцката група „Онирама” и Сабрина. Движението в центъра на столицата спря на определени места още от осем часа сутринта и поетапно продължи до края на събитието като автомобилите бяха отбивани по съседните пресечки.

 

 

Категории: АктуалноОбществоСпортЗдраве спортуване джогинг бегачиобиколка на Атина
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus