Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Гръцките футболни национали с победа в Австрия

18 Ноември 2010 / 01:11:33  Емануела Карастоянова
3183 прочитания

С  2-1 завърши мачът между футболните национали на Гърция и Австрия. Отборът на Гърция показа на игрището Ернст Хапел във Виена добра игра и вдъхна доверие както на Фернандо Сантос, така и на запалянковците на стадиона. Макар и за всички да стана ясно, че далеч не използва 100% от възможностите си... Първото полувреме дори донесе сериозни съмнения що се отнася до качеството на играта на гърците. Второто полувреме обаче компенсира. То беше собено успешно за играта им, наситено с положения за гол и... голове.

Срещата започна със слаба атака от страна на Гърция. Синьо-белите доста дълго се опитваха да създадат положения за гол, но до него така и не се стигна. Самарас, Салпингидис и Коне правеха опити  да се сработят, но  или австрийски защитник спираше атаката им, или играчите се търсеха, но не се намираха и броени метри пред вратата на Махо,  губеха топката.

 Същото обаче не можеше да се каже за домакините. Въпреки че те също не отбелязаха гол през първото полувреме, атаките им започнаха още от началото. 4 минути след старта на мача те вече вдигнаха под пара Дзорвас. Гол се опита да вкара играчът Кавлак, но гъркът спаси топката и отбора си. Очевидно беше, че домакините владееха по-добре топката. Въпреки това гостите направиха  своя първи опит за гол сравнително навреме. По време на 16-та минута Торосидис заплаши вратата на Австрия, но защитата на домакините си каза думата. След този момент може да се каже, че гръцките национали намериха ритъма си и топката все по-често се задържаше в краката им. На ниво атака обаче играта им не претърпя съществена промяна.

По време на 36-та минута Дзорвас участва в инфарктна ситуация. Мйерхофер се озова пред вратата му, докато той беше излязъл напред  за да го посрещне. Стигна се до сблъсък между двамата, а топката полетя право към мрежата....  Съдията обаче счете  гола за фаул и гостите си отдъхнаха. Първото полувреме завърши с резултат 0-0.

След почивката гърците влязоха на игрището твърдо решени да  се преборят за гол. И не закъсняха. Вкара го Самарас по време на 49-та минута от удар с глава. На шашнатите австрийци им трябваше време за да реагират.  Те изравниха резултата по време на 66-та минута. С  Дзорвас се пребори почти гръмотевичният шут на Фукс. Домакините бързо се съвзеха и можеха дори да поведат в резултата. Добър опит за гол направи Арнаутович, който обаче завърши с аут. По време на 81-та минута втори гол на домакините вкара Фотакис, след подаване на Самарас. Победата беше вече на лице. Домакините не се предадоха. По време на 89-та минута Янко се опита да изравни резултата, но Дзорвас майсторски отстрани удара му и запечата победата на отбора си.

 

 

Категории: Фернандо Сантос гръцки футболни национали Австрия мач спорт футбол
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus