Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Гръцката Федерация по Футбол „спуска кепенците“

04 Юни 2011 / 09:06:58  GRReporter
2790 прочитания

Паника настъпи в средите на гръцкия футбол след предложението-бомба на председателя на Гръцката Федерация по Футбол Софоклис Пилавиос, Федерацията да „спусне кепенците“. Мотивите на Пилавиос са свързани с  последните прояви на футболно хулиганство, които продължават да занимават професионалистите и любителите на най.популярния спорт.
Предложението бе прието от членовете на Управителния Съвет. С 49 гласа „за“, 7 "против“ и един „въздържал се“ федерацията прекратява временно дейността си от следващия понеделник за неопределен срок. Ръководството има намерение в следващите 15 дни да поиска диалог с всички институции, политически партии, дори и с UEFA и FIFA, във връзка с проявите на насилие и уговорените мачове.
С предложението на Пилавиос първоначално се съгласиха както от Гръцката Супер Лига, така и от  Професионалния Футболен Съюз на Б и В Групата. По-конкретно от всички гласували, своя глас „против“ заявиха от Съюза на Футболните Клубове в Драма, Ираклио, Килкис, Лариса, Кикладите, Пела и Ханя, останалите 49 гласуваха „за“.
На излизане от заседанието председателят на Федерацията Софоклис Пилавиос заяви: «Федерацията прекратява дейността си за 15 дни, за да намерим някакво решение. Когато обаче решим да кажем истината, ще са достатъчни и два дни. Футболът или ще продължи напред или ще умре». Преди два дни той Пилавиос потвърди в официално обръщение, че е получил заплахи за живота си и подчерта, че няма да се огъне в усилията си да оздрави гръцкия футбол.
Така от следващия понеделник временно се прекратяват всички мачове от първенствата, както и трансферите на футболисти.
Съобщението на Гръцката Футболна Федерация
«Годишното редовно Общо Събрание на Съюзите в ГФФ одобри днес, с 49 гласа „за“, 7 „против“ от общо 56 гласували, доклада на председателя Софоклис Пилавиос, съгласно който:
1.От понеделник 06. 06. 2011 г. се прекратява за неопределено време дейността на ГФФ и 57-те Съюза с нейни членове, до приключването на разговорите на ГФФ с правителството, политическите партии, Гръцката Супер Лига, Футболния Съюз на Б и В Групата, Общогръцкия Съюз на Професионалните Футболисти, и останалите международни органи (UEFA, FIFA).
2. Докато дейността на Федерацията е прекратена, Управителният Съвет на ГФФ е упълномощен да извърши необходимите действия по приключването на организацията и процедурата на разговорите, както и по останалите въпроси от дневния ред на Общото Събрание.
3. Впоследствие и след приключване на разговорите, на Извънредно Общо Събрание ГФФ ще вземе окончателните решения за бъдещето на професионалния и любителския футбол, въз основа на ключовите тези, представени от председателя на ГФФ в речта му».
Подробното съобщение на Гръцката Super league
«Гръцката Супер Лига е „за“ предложението на председателя на ГФФ за временно прекратяване дейността на ГФФ, докато не бъдат изяснени основни въпроси на футбола.
Твърдата позиция на институцията-организатор, формулирана по време на последните заседания на Управителния Съвет, както и в публични изказвания на нейни високопоставени представители е, че трябва да се осигурят всички необходими условия за гладкото провеждане на следващото първенство още преди началото му.
При всички случаи, хроничните проблеми на футбола следва да бъдат разглеждани в тяхната цялост, и да бъдат решавани с консенсус и конкретни инициативи и действия, каквито са предложените от Гръцката Супер Лига на всички компетентни органи.
Въз основа на гореизложеното, Гръцката Супер Лига приветства и застава солидарно зад всяко действие, колкото и крайно да е то, което ще осигури здравословна среда за провеждането на новото първенство».

Категории: гръцка футболна федерация футболно хулиганство уговорени мачовеСофоклис Пилавиос
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus