Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Гърция започва участието си в Световното първенство по баскетбол в Турция без ключови играчи

28 Август 2010 / 14:08:00  GRReporter
2064 прочитания

 С надежди за възможно най-добро представяне въпреки проблемите в отбора посрещат първия си мач от световното първенство по баскебол в Турция гръцките национали. На старта националите ще премерят силите си с отбора на Китай. Както заявяват играчите и самият треньор очакванията не са малки...

Притеснен, че не може да помогне на своите съотборници по време на първите две срещи е Софоклис Схорцианитис. След фаталния приятелски мач от турнира Акрополис, който Гърция игра с отбора на Сърбия, FIBA не си поплю и наказа Big Sofo и Андонис Фоцис за участие в ексцесите на паркета. Двамата бяха изключени от двете първи срещи на световното. Схорцианитис не е съгласен с наказанието, но предпочита да не  влиза в детайли за да не си „намери белята” както сам казва. Преди мача с отбора на Китай играчът заявява: „ Притеснявам се, че няма да мога да помогна на момчетата в тези две игри. Ужасно е да участваш в подготовките и във всички приятелски мачове и накрая да не можеш да играеш. Ще се опитам обаче да ги подкрепя от скамейката с виковете си”. Схорцианитис е сигурен, че съотборниците му няма да се дадат:  „Този отбор има сърце и ще направи възможно най-доброто за страната и за всички нас”.

Софоклис Схорцианитис и Андонис Фоцис бяха наказани след като влязоха в разправия с юмруци със сръбските национали. Двамата ще пропуснат мачовете с националите на Китай и на Пуерто Рико.  С отсъствие от два мача беше наказан и Милош Теодосич, който участва в началната фаза на „разправиите”. Най-тежко наказаните получи сръбският национал Ненад Крстич. Крстич ще загуби трите първи мача на отбора си от световното в Турция.

 Отсъствието на „Big Sofo” и Фоцис със сигурност ще се усети на игрището в Турция. Позитивно се развиха нещата обаче с Янис Бурусич. Играчът е готов да излезе на паркета, според лекарите травмата на ръката му е почти 100% излекувана.  Малък проблем е това, че играчът не участва в тренировки и е извън  ритъма на отбора си. Самият той обаче твърди, че това не би трябвало да му повлияе негативно на паркета.  А що се отнася за наказанието на  Крстич,  който преди броени дни му нанесе удар със стол по главата... Бурусич смята, че то е нелогично леко и подигравка”. Разочарован от решението на FIBA е и самият треньор Казлаускас. Пред медии той заявява:  „Разочаровани сме. Има и видео, което всички могат да видят и да вземат правилно решение... Този, който е хвърлил стол не може да бъде наказан наравно с другите”.

 

Категории: Световно първенство баскетбол гръцки национали Казлаускас Турция
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus