Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Гърция на девето място в света по тенис на маса

14 Януари 2010 / 13:01:02  GRReporter
926 прочитания

В първата десетка в света по тенис на маса се класира националният отбор на Гърция по тенис на маса за мъже в началото на тази година. Гръцкият отбор зае девето място в ранг листата на Международната федерация по тенис на маса за януари 2010г. Класирането на отбора на Гърция в първата десетка е успех, който той поддържа от декември миналата година, когато заемаше същата позиция, но сам и със събрани бщо 255 точки. Сега той е на едно ниво с отбора на Русия и с увеличен брой точки (256).  

С толкова високо място отборът със сигурност ще си осигури участие в първата група на Световното първенство, което ще се проведе в Москва от 23-ти до 30-ти май тази година.

В същата ранг листа на Световната федерация по тенис на маса, женският отбор на Гърция се намира едва на 28-ма позиция с общо 170 точки. В сравнение с последния месец от миналата година той е запазил позицията си, но е натрупал повече точки. Ето и списъка на държавите класирали се в първата десетка - на първо място в листата се намира Китай с 274 точки, на второ Германия с 272, на трето Корея с 270, на четвърто Хонг-Конг с 268, на пето Япония с 266, на шесто Австрия с 264, на седмо Хърватска с 260, на осмо Швеция с 260, на девето Гърция с 256 и на десето Русия с 256.

           

Категории: тенис на маса национален отбор на Гърция Световна федерация по тенис на масаСпорт
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus