Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Гърция и Кипър ще сътрудничат в спорта

21 Март 2010 / 13:03:29  GRReporter
899 прочитания

В  13 спортни дисциплини ще си сътрудничат Гърция и Кипър през 2010 година. По време на  срещата на Генералния секретар по спорта Панос Бицакцис с председателя на Кипърската спортна организация Никос Картакулис, която се проведе в Кипър, двете страни подписаха протокол за сътрудничество в областта на спорта за настоящата година. 13-те спорта, в които  държавите ще си сътрудничат са: футбол, лека атлетика, волейбол, хандбал, борба,  плуване, бокс, фехтовка, вдигане на тежести, стрелба, стреляне с лък, ски и кану-каяк. Освен в изброените дисциплини  Гърция и Кипър планират да предприемат общи мерки за подпомагането на федерациите на инвалидите и глухите в двете държави. Държавите ще сътрудничат също и по отношение на  антидопинговата политика , в областта на спортните журналисти, а също и по отношение на Комисията за жената и спорта.

Във връзка с подписването на протокола от гръцка страна Панос Бицакцис наблегна на  нуждата и двете страни да се борят за чист спорт. Той подчерта, че не няма да бъдат защитавани успехи, които са далече от идеята на борбата.  Както отбеляза г-н Бицакицис протоколът за сътрудничество между двете държави се подписва всяка година, но сега е нужно това сътрудничество да става все по-градивно.

Г-н Бицакцис заяви още, че каквито и медали да спечелят и успехи да постигнат двете държави,  те трябва да се дължат на истинска „борба”

Никос Картакулис от своя страна като особено важен проблем отбеляза спазването на идеите на Бялата книга в трудния момент, който спортът изживява днес. Той спомена за наболелите  напоследък проблеми  като фалшивите състезания, използването на забранени фармацевтични вещества,  лошото управление на спортните федерации и други.

По традиция споразумението за сътрудничество в областта на спорта се подписва между Гърция и Кипър всяка година. По думите на Генералния секретар по спорта тазгодишното подписване на протокола има за цел да утвърди съшествуващата вече традиция, но и да  засили и разпространи и подобрението й.

 

Категории: Гърция Кипър спорт Панос Бицакцис
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus