Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Гърция и Чехия мерят сили на Европейското по футбол

12 Юни 2012 / 18:06:04  Виктория Миндова
1546 прочитания

В третата минута на срещата Гърция-Чехия, средиземноморците получиха първия гол. Халкиас с номер 20 се опита да спре чешкия нападател Жирачек, но не успя да се справи с тази задача. Две минути по-късно Гърция получи втория си гол от Пилар с номер шест, което накара 15-те хиляди запалянковци от Чехия да избухнат в екстаз.

 В 16-та минута от корнер Розицки се опита да създаде нова ситуация, но Халкиас успя да отбие топката. Минута по-късно Фортунис получи жълт картон след като топката се удари в ръката му. В 19-та минута Пилар се отправи в ново нападение към гръцката врата, но не улучи.

В 22-та минута треньорът на гръцкия национален отбор Фернандос Сантос реши да смени вратарят, който получи за отрицателно време два гола. Халкиас, който е преминал зенита на своята кариера бе сменен на игрището във вторник с младия му колега Сифакис. В 27-та минута в двубой за топката Розицки ритна в лицето капитана на гръцкия отбор Карагунис и затова получи жълт картон. Карагунис напусна терена за няколко минути, в който Гърция остана с 10-ма играчи, за да премине бърз медицински контрол.

Драма настигна Гърция в 41-та минута, когато голът в чешката врата не бе признат, защото съдиите настояха, че има off side. Анализаторите по ЕТ1 настояват, че анулирането на гола е необосновано, според кадрите на повторението, но това не промени съдийското решение. Първото полувреме завърши с удължение от по-малко от две минути. В началото на второто полувреме в 52-та минута Гекас най-сетне успя да направи първата истинска крачка към изравняването и вкара гол. Последваха два жълти картона на Пападопулос и Салпигидис и фаул за Чехия в 59 минута, който не даде резултат за червените. В 64-та минута Пекхарт с номер 15 от чешкия отбор бе сменен с младежа Барос. В 84-та минута бе отсъдена дузпа за Гърция, която не даде резултат. След три минути продължение на второто полувреме, крайният резултат остана 2-1 за Чехия.

Футболните премеждия в Европа, не могат да засенчат проблемите на дълговата криза, които се разрастват на Стария континент. Финансовото гуру Нуриел Рубини коментира в своя профил в Туитър, че може в момента всички гледат Евро 2012, но след изборите в неделя може да гледат Драхма 2012. Други потребители в Туитър взимат нещата много по-леко и се шегуват, че единствената причина мъжете да гледат Евро 2012 са хубавите момичета нашарени и омотани в различни знамена.

Остроумните шеги свързани с вътрешнополитическото състояние на Гърция също не липсваха. “Последното изявление на Ципрас: Не признавам двата гола на Чехия. На 18 юни отивам да ги преговарям наново”, пише потребител на социалната мрежа. Не малко бяха и горчивите коментари като "Решавам да стана футболист. Щом Самарас е успял, то и аз ще се оправя". Това мнение се споделя от много от гръцките запалянковци, които бяха разочаровани от слабата игра на футболиста. Други живеят истинската тръпка на футболното състезание. Чешки фен публикува реакцията на своите съмишленици след първия гол в играта в третата минута.

 

Категории: СпортФутбол Гърция Чехия Европейско 2012
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus