Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Гърция – домакин на Световното първенство по синхронно плуване през 2012г.

27 Януари 2010 / 22:01:15  GRReporter
2936 прочитания

Гърция ще е домакин на Световното първенство по синхронно плуване за девойки през 2012г.  Решение за домакинството на това важно спортно събитие взе FINA, която неотдавна възложи на гръцката държава и организирането на Световното първенство по водна топка за младежи през 2011г. Особено доволен от решението на FINA е президентът на Федерацията по плуване на Гърция Димитрис Диатесопулос. Както информира www.sport.gr Диатесопулос смята,че  организирането на световното първенство по синхронно плуване в Гърция ще привлече световни спортни организации, които биха могли да окажат значителна подкрепа на водния спорт в държавата. Също така той изразява вярата си, че както по време на Световното първенство по водна топка през 2011г. така и по време на Световното първенство по синхронно плуване през 2012г. националните отбори на Гърция ще могат да покажат едно достатъчно високо ниво, предвещаващо надеждно бъдеще и за двата спорта. По думите на Диатесопулос целта на федерацията е да успее да организира спортните събития толкова успешно, колкото успешно бяха организирани и Европейските първенства по водна топка за младежи и девойки през 2007г., 2008г. и 2009г., като едно временно цел на организаторите е избягване на всякакви евентуални пренатоварвания на бюджета на федерацията и на Главния секретариат по спорта.

Гърция ще е домакиня и на първия кръг от финалите по водна топка за жени – World League. Спортните събития, които ще се проведат на 9-ти и 13-ти юни в столицата изпълват с много надежди гръцкия национален отбор, тъй като възможността да се състезава на свой терен му носи увеличени шансове за победа.

Категории: Водна топка синхронно плуване FINA World League Димитрис ДиатесопулосСпорт
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus