Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Германец изблъска грък от първото място на 17-тата международна колоездачна обиколка

17 Април 2011 / 17:04:45  Виктория Миндова
2262 прочитания

Германският велосипедист Стефан Сафер изблъска гърка Янис Тамуридис на 17-тата международна колоездачна обиколка на Гърция и спечели първото място в Атина тази година. Тамуридис загуби синята фланелка от германеца, след като падна и изпусна преднината си в района на Делфи в четвъртия етап на маратона. Второто място се оказа горчиво при положение, че три дни бе с едни гърди пред останалите колоездачи. Специалисти в спорта коментираха неофициално, че германската група е извършила грубо нарушение на правилата и е изблъскала гръцкия спортист в сляпа тока от трасето.

„Според мен бе извършено нарушение в трасето от 200 метра в района на Делфи, но камерата нямаше видимост. Ако може да се представи видеоматериал от тази част на състезанието, сега резултатът щеше да е различен”, заяви гръцкият велосипедист. Той подчерта, че неговата цел е била победа и на въпроса удовлетворен ли сте от второто място Тамуридис заяви: „Второто място не ме удовлетворява напълно. Всички знаем, че в състезанията са важни победителите, него помнят, а за съжаление вторият си остава втори”.

В 17-тата международна колоездачна обиколка на Гърция взеха участие 110 велосипедисти от 90 държави, разделени на 25 национални отбора. Събитието се организира от Гръцката федерация по колоездене с подкрепата на Министерството на културата и спорта. Състезанието се проведе между 14-ти и 17-ти април тази година. В първите три дни колоездачите се радваха на приблизително добро време, но в последният ден от състезанието небесата се отвориха и последните 130 километра от колоездачната обиколка се оказаха изключително трудни поради силния дъжд. Председателят на Гръцката федерация по колоездене Танасис Терзис заяви, че е изключително доволен от състезанието. „Подобни инициативи искаме да накараме всички гърци да станат приятели на колелото. То трябва да стане част от живота ни и с радост мога да отбележа, че в последно време се наблюдава завишен интерес към колоезденето”.

Категории: Спорт 17-тата международна колоездачна обиколка на Гърция Янис Тамуридис Стефан Сафер
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus