Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Футболистите на Панатинайкос с победа над ПАОК в Атина

17 Октомври 2010 / 00:10:32  Емануела Карастоянова
2153 прочитания

 

С 1-0 завърши мачът между футболните отбори на Панатинайкос и ПАОК, който се игра на стадион ОАКА в Атина. Макар и поради наказание да играха без публика,  зелените успяха да се мобилизират и най-после показаха истинския си характер. Това, че президентът на клуба Николас Патерас напоследък следеше от близо тренировките им в комплекса Пеания, оказа своето влияние. Както и пръста, който размаха в случай, че играчите претърпят провал. Със строг, но все пак наставнически  подход той намери начин да ги активира. И ето, че тази вечер те напомниха за играта от миналия сезон. Гледка, за която всички  се бяха затъжили...

Домакините  започнаха играта динамично. Гостите обаче, още от първите минути показаха, че тази вечер също ще се борят. Играеха нападателно и сериозно заплашиха вратата на Панатинайкос по време на 11-та минута. Вейриня реши да премери сили с Дзорвас, но последният успешно разчисти територията си. Ответът дойде по време на 12-та минута, когато Карагунис се опита да заплаши Крешич. Последва нов шанс за зелените. По време на 19-та минута Сисе отправи силен шут, но Крешич отново беше на линия...  Голът дойде по време на 20-та минута от фантастичен шут на Лукас Виндра. Играч, който успява във всяка една ситуация  да е полезен на отбора си.  Нов опит за гол направи Сисе по време на 28-та минута. Той пое топката от чудесно подаване на Карагунис, но в последствие тя се удари в гредата. Упоритото преследване на втори гол продължаваше. Нов, много добър шанс имаше по време на 34-та минута, когато отново Сисе отново заплаши вратата на ПАОК, но вратарят отстрани топката.

Гостите отново атакуваха. Контрерас се опита да заплаши Дзорвас, но играчът Виндра пак напомни за себе си и с тяло спря топката. По време на 37-та минута вратаря на зелените заплаши и Муслимович. Малко преди края на полувремето зелените загубиха пореден добър шанс за гол. Виндра подаде на Сисе почти готова топка за гол, но Крешич пак си каза думата.

По време на 75-та минута вратата на Панатинайкос атакува Вейриня. 9 минути след това Сисе се отново се озова в положение за гол, но вратарят отново спаси топката.

Драматичните опити и на двата отбора за гол траеха буквално до последните минути на срещата. И макар през второто полувреме гостите да бяха тези, които владееха топката, до гол така и не се стигна. Те не успяха да догонят домакините дори и по време на 86-та минута. Фотакис атакува вратата на Дзорвас, но вратарят отстрани топката и мачът завърши с 1-0.

Категории: Панатинайкос ПАОК Николас Патерас победа мач спорт футбол
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus