Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Футболистите на АЕК разбиха Арис с 4-0!

17 Октомври 2010 / 23:10:46  GRReporter
1402 прочитания

 

 

С внушителното 0-4 завърши мачът между футболните отбори на Арис и АЕК, който се игра на стадион Клеантис Викелидис в Солун. Едва ли някой би могъл да си представи по-добър дебют за Маноло Хименез, а едва ли и самият Хименез би могъл да си представи, че новите му „ученици” толкова бързо ще го зарадват. Фантастичният резултат свидетелства за това, че АЕК наистина е на път да отвори нова страница в историята си. А що се отнася до Арис, играчите не само не успяха да сложат край на традицията от 11 години насам АЕК да ги бие на техен терен, но и се оказаха безсилни да заплашат по-сериозно вратата на жълто-черните. Така традицията не само, че не беше прекъсната, както прибързано се опита да заяви Раул Купър ден преди мача, ами се затвърди окончателно. За което свидетелства резултатът...

Още с влизането си на игрището АЕК стана господар на терена. Добри положения за гол и борби не липсваха, но  до 40-та минута все още никой не успяваше да се наложи. Промяната дойде по време на 41-та минута, когато Джибур нахлу пред вратата на Сифакис. Със силен шут отправи топката към вратата, но Сифакис успя да я отстрани. Веднага след това Кафес, който беше наблизо успя да отбележи гол и с това гостите поведоха. До края на първото полувреме Арис правеше опити  да заплаши вратата на АЕК, но с малки изключения,  това почти не се случи. Първото полувреме завърши с резултат 0-1.

През второто полувреме ΑΕΚ игра още по-силно.  Жълто-черните упорито преследваха шаносове за втори гол и... той не закъсня. През 58-та минута играчът Скоко с фантастичен шут от далече доведе  резултата до 2-0. Това беше и моментът, в който стана ясно, че нещата за домакините са почти необратими и традицията  да губят от АЕК на свой терен май не може да бъде прекъсната. Доказателството за това не закъсня. 10 минути по-късно Скоко вкара и втория си гол за вечерта, трети под ред за АЕК. Окрилени от успеха гостите започнаха да преследват още повече шансове за гол. За четвърти гол те не се отказваха дори и в позиции далеч от вратата на Сифакис. На домакините просто не им стигна хъса да се борят до край. В последните минути на мача те съвсем се отпуснаха и по време на 92-та минута четвъртият гол за АЕК беш на лице. Вкара го Джибур.

Категории: Арис АЕК победа Солун Маноло Хименез спорт футбол
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus