Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Футболен мениджър укрил 26 милиона евро

06 Ноември 2010 / 20:11:10  GRReporter
2363 прочитания

За ново разкритие бомба на Службата за борба с финансовите престъпления в Гърция информира спортният сайт www.sport.gr.  Установени са 4 незаконни „вземания-давания” между гръцки съдия и известен футболен мениджър на стойност 4 милиона евро.  Въпросният съдия практикува професията си в северна Гърция и се оказва, че е имал доста чести контакти с мениджъра. Същият мениджър пък е подкупвал и други съдии и значими личности от света на футбола, като един от случаите е подкуп на атински съдия.

Както информира вестник „Та Неа” в банковата сметка на мениджъра са открити 26 милиона евро. Медията съобщава, че след предприемане на строги мерки за контрол Службата за борба с финансовите престъпления е попаднала по следите му и изважда на бял свят методите, станали неписано правило през последните години във футбола. От службата решават да проверят известния А.Т., тъй като той участва в трансфери на футболисти от отбори на гръцкото първенство и въпреки богатата си дейност и големия брой играчи, които представлява декларира съмнително малка сума пред данъчните служби.  След проверка на банковата му сметка се оказва,че титулярът разполага с 26 милиона евро... Вносителите пък са известни футболисти, значими личности от света на футбола, а също и адвокати. В периода от 2000 година до днес те са внасяли суми от няколко хиляди до стотици хиляди евро. 4 милиона е общата внесена сума от футболисти и известни личности от  Суперлигата. 5 милиона са внесени от трети лица, а други 5 милиона от печалби при залагане на футбол. Особен интерес събуждат  уверенията, които А.Т. е представил пред данъчните служби за периода от 2001-2003 година. В тях се твърди, че лицето е спечелило 3 милиона евро от залагане на футбол. Както информира вестникът Службата за борба с финансовите престъпления подозира А.Т. в пране на мръсни пари и в участие в нагласени залагания.

Славата на мениждъра  е стигнала и до чужбина, главно в Германия и Хърватия, където той се е познавал добре с хора, свързани с процедурни въпроси във футбола. „Та Неа” информира, че не са малко тези, които твърдят, че въпросното лице е „контролирало” повече от 3 футболни отбори.

Очаква се да бъдат изискани показания от страна на треньори и футболисти, които се участвали в срещите включени в списъка на УЕФА с уредени мачове. От службата ще вземат под внимание и показнията на журналисти и лица свързани с футбола.

 

Категории: мениджър измами футбол Супер лига 26 милиона евро
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus