Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Финансовият министър получи чек за 310 милиарда … целувки

24 Декември 2010 / 18:12:11  GRReporter
1234 прочитания

„Моля изплатете на министъра на финансите Георгиос Папаконстантину 310 милиарда целувки”. Това бе написано на чека, който детският отбор на Special Olympics предаде на финансовия министър Георгиос Папаконстантину ден преди Коледа. Децата посетиха кабинета на министъра и изпяха коледна песен за здраве и късмет, както повелява традицията на християнския празник в страната.  Сумата написана на чека бе символичното пожелание на организацията Special Olympics към управниците на Гърция час по-скоро да се справят с трудния процес на финансова консолидация, който цели да намали бюджетния дефицит и гръцкия външен дълг на стойност около 310 милиарда евро.

Георгиос Папаконстантину прие децата спортисти, които с много радост и вълнение изпяха коледната си песен и му пожелаха да се бори и да не се отказва от постигането на поставените цели. Той ги изслуша поздравлението на децата и им подари билети за представлението в Националната опера „Хензел и Гретел”.  „Празниците ни дават възможността да сме позитивни дори и в трудните моменти, които преживяваме днес. Вече сме се постигнали немалко и съм сигурен, че ще се справим с всички трудности, които ни очакват.” Папаконстантину изрази увереност, че Гърция ще се върне по пътя на положително икономическа развитие, като основната цел е заедно с това да се отворят и нови работни места.  „Децата от Специалните олимпийски игри донесоха днес тук голяма радост, това е една изключително благородна и изпълнена с надежда инициатива, която но вдъхновява и я поддържаме години наред”, каза министърът във връзка с посещението на спортистите.

Отборът на Special Olympics  бе официално представен от председателя на организационния комитет Яна Деспотопулу. Тя заяви, че независимо от трудните икономически времена Министерството на финансите, държавата и различни обществени организации подържат инициативата за спортните изяви на децата в неравностойно положение жива. Тя изрази особена благодарност към самия Георгиос Папаконстантину, който още по времето когато е бил евродепутат е подпомагал организацията и е съдействал лични инициативата да бъде включена в програмата на Евро-парламента. „Надяваме се, че през 2011 година ще организираме най-добрите Специални олимпийски игри, които сме виждали до момента”, изрази надеждите си Яна Деспотопулу за гостуването на събитието в Гърция това лято.  

Председателят на организационния комитет пожела, че всички  да приемат позитивния пример на децата в неравностойно положение, които се борят въпреки трудностите и постигат успехи в различни области. „Посланията за радост, надежда и оптимизъм, която получаваме от тези деца, въпреки трудните условия, в които да живеят. Трябва да ни заредят с енергия и да ни помогнат да се справяме с живота със същия оптимизъм, като тях.”

Категории: Общество Special Olympics Георгиос Папаконстантину 310 милиарда evrp
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus