Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Фернандо Сантос е засегнат, че националите напускат без да му кажат дума

23 Септември 2010 / 11:09:48  GRReporter
1216 прочитания

Оттеглянето на играчи от гръцкия национален отбор по футбол силно проблематизира треньора Фернандо Сантос. Пред гръцки медии португалецът не крие огорчението си от решението на някои звезди да се простят със синьобялата фланела и заявява, че най-много го е засегнало не друго, а отношението. „Не мога да знам защо напуснаха, защото на мен не ми казаха нищо. Не говориха с мен, значи не мога да обясня случилото се. Ако някой трябва да даде обяснение, това са футболистите. Двама от тях имаха възможността да разговарят с мен и не го направиха. Пречи ми, че не говориха с мен” - оплаква се Сантос  пред вестник Sportday. Макар че като цяло няма намерение да промени философията на игрището, треньорът все пак е съгласен да промени системата и вместо 4-4-2 да избере 4-3-3: „ От момента, в който футболистите се чувстват удобно със системата 4-3-3 ще се борим за това, въпреки че вярвам, че 4-4-2 пасва повече”.

Шумът в медиите относно съдбата на националния отбор се разраства все повече. Вълната от  оттегляния на играчи няма как да не бъде забелязана. Ако доскоро имаше подозрения, че „нещо не е наред”, то в момента е повече от ясно, че националният отбор се бори със сериозен проблем. Първи редиците напусна Амантидис. С характерното си изказване, че „има неща, които не са наред и затова няма повече желание да играе” той даде тон за настъпващите промени. Втори синьобелите  напусна Сотирис Кириакос. Последва оттеглянето на нападателя на Айдрахт, Фанис Гекас, който твърди, че след оттеглянето на Рехагел нищо не се е променило, затова и той няма да промени решението си. Освен ако ситуацията не се поправи.

Какво реагира на това самият Сантос?  Португалецът е категоричен, че „ако един футболист вярва в честността на треньора може да се върне. Ако обаче не вярва в треньора и в положения труд, не може”. Същият е категоричен и по въпроса за Кацуранис: „От момента, в който поех отбора не съм имал, нямам и няма и да имам никакви разговори на тема футбол с Кацуранис. В миналото имахме такива”. За оттеглилия се Никос Либеропулос твърди, че стъпката му е грешка, но уважава решението му. Ако все пак играчът промени мнението си, вратата ще бъде отворена.  Сантос заявява още, че не е изключено Траянос Деллас в някакъв момент да бъде включен към националите. Близо до влизане в редиците на синьобелите са все още и Костас Мендринос и Панайотис Лагос.

.

 

Категории: Фернандо Сантос гръцки национали напускат футбол спорт
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus