Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Фернандо Сантос: "Моята философия е различна от тази на предшественика ми"

04 Юли 2010 / 22:07:47  GRReporter
1232 прочитания

Нова епоха започва за гръцкия национален отбор по футбол. Избраният преди броени дни нов треньор Фернандо Сантос заявява, че възнамерява да въведе коренни промени в играта на футболистите. Славното минало на отбора не го стресира, а го радва и по думите му то е доказателство за качеството на гръцкия футбол. Промените, които португалецът възнамерява  да въведе на стадиона са с цел отборът да... скъса с миналото. „Рехагел имаше свой начин на работа и своя философия. Моята философия е различна от тази на предшественика ми и служейки на националния отбор искам да въведа своите елементи. Целта обаче си остава същата” заявява пред гръцките медии 56-годишният треньор. Сантос подчертава, че уважава Рехагел за това, което е постигнал, но е категоричен за новите закони и методи на игра. Новият треньор ще има възможност да покаже треньорските си способности след малко повече от месец, когато на 11-ти  август в рамките на предквалификационната фаза за Euro 2012 националите ще играят своя първи приятелски мач с отбора на Сърбия. До тогава го очаква тежка подготовка и работа по 24 часа на денонощие, както самият той заявява.

Сантос заяви, че отборът вече анализира игрите на Грузия и Хърватска във връзка с квалификационната фаза на Euro 2012 и въпреки, че времето е малко той ще направи  възможно най-доброто.

А очакванията не са малки. Завещанието, което Рехагел остави е  богато и повеждането на отбора нагоре по стълбицата към успеха е чисто предизвикателство. След финалите на Euro 2004, участието в Euro 2008 и първата победа и два гола в Мондиал 2010 летвата за гръцкия футбол се вдигна още по-високо. Сантос обаче е убеден, че ще се справи с предизвикателството. Силен аргумент за това се явява познаването на гръцката култура и език. Фернандо вече е познат на гръцките фенове от работата си в АЕК и ПАОК.

 Изборът на португалеца за треньор на националите беше подплатен с желанието му да разгърне изцяло треньорските си възможности. Той се нае да поеме всички възрастови групи в клуба на националите. След кратко отсъствие от треньорската скамейка  той  е готов да се захване за работа и вече запрята ръкави.

Изборът му се смята за изключително удачен и от икономическа гледна точка. 56-годишният треньор подписа двегодишен договор за 600 хиляди евро.

Категории: СпортФутбол Фернандо Сантос национали треньор
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus