Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Фенове на АЕК бият Душан Байевич след мач

07 Август 2010 / 23:08:14  GRReporter
1257 прочитания

Грозни сцени, които ще запишат най-черните страници в историята на гръцкия футбол разтърсиха стадион Ел Пасо в Атина. Минути след края на приятелския мач между футболните отбори на АЕК и Калитеа фенове на АЕК нахлуха на игрището и нанесоха удари с ръка на Душан Байевич. Треньорът на жълто-черните беше повален на земята, а полицията правеше съмнителни  опити да спре хулиганите.  Компрометиращите сцени започнаха след като жълто-черните загубиха от Калитеа с 2:1. Това беше първият провал на АЕК откакто отборът започна подготовката си. Малко преди края на мача феновете на АЕК по неизвестна причина се сбиха помежу си. След финала те нахлуха на игрището и някои от тях нападнаха запътилия се към съблекалните треньор. Ударът на първия хулиганин окуражи останалите и в  последствие те  повалиха Байевич на земята. След по-малко от минута Байевич стана и с помощта на полицията и играчите си се оттегли от игрището

Вътрешен съботаж нарече случилото се на стадиона президентът на жълто-черните Ставрос Адамидис. „Това е вътрешен съботаж. Срамни са нещата, които се случиха. Ние подкрепяме треньора, който в момента е в шок. Никой не очакваше такова развитие на нещата.Още повече по време на приятелски мач в период, в който отборът се опитва да намери пътя си.. Ще направим всичко, което е по силите ни за да заловим феновете и да ги отделим” – заяви пред NOVA SPOR FM Адамидис.

Разочарован се оттегли от стадиона и един от най-големите акционери на АЕК Петрос Папас. Пред приятели на отбора той е заявил, че в подобни условия кракът му повече няма да стъпи на стадиона.

Разярен до крайност беше и треньорът на Калитеа, Статис Статопулос. „Срам за всички нас е да се случват такива неща. Семейството ми е на стадиона и се страхувам за него. Това са картините, които развалят имиджа на гръцкия футбол и на Гърция като цяло. Възможно ли е да ударят Байевич? Та какво им е направил той? Как така се намериха 1000 души на стадиона? Само в Гърция могат да се случат такива неща... Не можем да направим нищо както трябва в тази държава...Не мога да повярвам, че това наистина се случва, трагично е... Представете си какво щеше да се случи ако това не беше приятелски мач.”

Категории: Душан Байевич мач Ел Пасо Калитеа АЕК Ставрос Адамидис спорт футбол бой агресия
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus