Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Един милион евро за нападателите на Константина Кунева

12 Ноември 2009 / 13:11:45  GRReporter
3901 прочитания

Министерствата на финансите и на защитата на гражданите на Гърция обявиха награда от един милион евро за информация, която би довела до залавянето на нападателите на Константина Кунева или на този, който им е наредил да я залеят с киселина. Българката бе залята жестоко с киселина в нощта на 23 декември на връщане от работа. Получи многобройни изгаряния на вътрешните органи и по лицето, врата и раменете и оттогава се лекува в болницата за спешна медицинска помощ Евангелизмос.
    Константина Кунева преживя многобройни операции и в момента бавно се възстановява. Неотдавна в интервю за журналиста Ставрос Теодоракис тя показа възхитително великодушие към похитителите си: “Не чуствам омраза към този, който ме нападна. По-скоро го съжалявам”.
    Преди четири дни министърът на защитата на гражданите Михалис Хрисохоидис обяви, че открива отново разследването по случая Кунева и го поверява на най-добрия оперативен работник в министерството. Хрисохоидис се ангажира лично да наблюдава хода на разследването. Пак преди 4 дни министърът на заетостта Андреас Ловердос официално връчи на майката на Константина Елена Дечева ключа от жилището, което й предоставя гръцката държава.

Категории: Константина Кунева награда за залавянето на нападателитеБългари в Гърция
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus