Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Дуелът между Янис Вардиноянис и Mr. MIG продължава

24 Юни 2010 / 16:06:46  GRReporter
2165 прочитания

С кръстосани шпаги остават Янис Вардиноянис и Mr MIG. Давамата мъже на футболния клуб на зелените и този път не стигнаха до споразумение по въпроса за закупуването на акциите на Панатинайкос и за пореден път убедиха всички, че лятото в централата на отбора ще е дълго и горещо...  

Началото на дуела сложи писмо, което Андреас Вгенопулос отправи към Вардиноянис. В писмото си Mr. MIG отправи смелото предложене лично той  да закупи акциите на семейство Вардиноянис. По думите му това предложение идва, за да предотварти лошия обрат, който се очертава да вземат нещата за отбора. В замяна на това той заяви, че ще увеличи капитала на клуба с 23 милиона евро и ще възложи президентската позиция на Николас Патерас за следващите две години.  Ето и фрагменти от писмото:

„Яни,

Макар и да знаеш, че нямах намерение да закупя твоите акции на футболния клуб на Панатинайкос, изборът ти да сложиш край на участието на голям брой акционери в клуба  и лошият обрат, който се опасявам, че се очартава да вземат нещата за любимия ми отбор, ме карат да ти направя следното предложение:

Съгласен съм да закупя акциите ти след извършване на икономическа и юридическа проверка на клуба, в съгласие със заклетите счетоводители и на двете страни. Цената, която ще бъде определена ще се увеличи от оценката на тренировъчния център в Пеания, който ще трябва задължително да бъде взет, тъй като е непосредствено свързан с функционирането на отбора...  След като сделката приключи, ще увелича капитала с 23 милиона евро, сума, която смятам, че е нужна на Панатинайкос, за да може да върви по пътя, по който пое преди две години. Информирам те, че ако приемеш моето предложение, г-н Николас Патерас ще поеме президентската позиция поне за две години...   Ако предложението ми бъде прието, желая да пристъпим към неговото осъществяване незабавно.... Предложението ми е валидно. 23.07”
В писмото си Mr MIG заявява, че възнамерява да въведе утвърдената система на участие на голям брой акционери в клуба въз основа на правилата приети през 2008 година.  „Уверявам всички приятели на Панатинайкос, че ако предложението ми е прието, ще пристъпя веднага към прилагането на истинска система, в която участват голям брой акционери съгласно всички правила и заявления които клуба направи преди две години”, пояснява хвърлилият ръкавица Вгенопулос. Ако предложението му не бъде прието, той ще напусне окончателно. Вгенопулос заявява, че заради интересите на отбора няма да организира опозиция, а ще се радва и тъжи за него заедно с останалите фенове.

Реакцията на Янис Вардиноянис беше незабавна. Той не се поколеба да вдигне хвърлената ръкавица и да влезе в дуел с... двудневен срок.  Защото именно двудневен беше срокът, който акционерът даде  на Mr. MIG за да представи официалното си предложение за изкупуването  на акциите му.  „В такъв решаващ момент има нужда от ясна и отговорна позиция” подчерта той. Що се отнася до оценката на клуба, акционерът напомни на Вгенопулос , че тя е известна на всички, тъй като е извършена неотдавна и няма нужда да бъде правена отново. Определена е от управителния съвет, в който Вгенопулос е имал свой представител.

 Пречка за общото споразумение е не само оценката, но и спортната база в Пеания. Вардиноянис изяснява, че тя не може да бъде продадена, както настоява Mr MIG, а в случай че се стигне до съгласие между двете страни, ще бъде предоставена за безплатно ползване в срок от две години.

Обръчът се затегна, а шпагите останаха кръстосани... Mr. MIG определи срока от 48 часа, който Вардиноянис му даде за ултиматум, който не може да бъде приет. „На сериозното и цялостно предложение, което ти направих, посочвайки обикновените процедури, които съпътстват обмена на десетки милиони евро, ти ми отговори като ми даде един ултиматум от 48 часа, който разбира се не може да бъде приет.” Mr. MIG подчертава, че не възнамерява да направи компромис с извършването на оценката на клуба, тъй като направената последно оценка от фирма Deloitte не е била приета. Нещо повече, тя е станала една от причините за неразбирателство в управата. В ядрото на проблема е също и центърът Пеания, въпреки, че Вгенопулос вижда евентуално решение на проблема чрез договор за наем. На края той  подчертава, че предложението му да купи клуба винаги ще е актуално, стига Вардиноянис да иска това. „Помощта обаче и евентуалното купуване на отбора могат да бъдат реализирани само в общо приети условия”- заключва Mr. MIG.

 

Категории: спорт футбол
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus