Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Доверява ли се гръцката Суперлига на президента си?

10 Ноември 2010 / 15:11:57  GRReporter
2327 прочитания

Ще намери ли гръцкото футболно първенство най-после равновесието си? Ще  се пребори ли  Суперлигата с феномена уредени мачове, ще се справи ли с агресията на стадионите? На тези и други нетърпящи отлагане проблеми управата на лигата трябва да намери час по-скоро решение. Засега обаче вместо с тях, в управителния съвет се борят с феномена... липса на доверие. А между Вангелис Маринакис и президентите на АЕК и Панатинайкос, Ставрос Адамидис и Николас Патерас прехвърчат все повече искри...

В писма до управителния съвет последните двама изразяват неудовлетворението си от дейността на Маринакис и открито го упрекват, че поставя интереса на своя клуб пред този на останалите. Патерас подчертава, че Маринакис,  е първият президент в историята на Суперлигата, който си позволява да посещава съблекалните на съдиите и да отправя искания за отстраняване на определени съдии от мачовете на отбора му. Апелира към него да се вразуми и да постави доброто на футбола и на обществото над временните облаги за отбора му.

Ето и фрагмент от писмото на Патерас, цитирано от   www.sport.gr:  „Панатинайкос и повечето отбори избраха г-н Маринакис за президент на Суперлигата, като се довериха на един нов човек в света на футбола, за да може заедно да подобрим някои неща като борбата с агресията на игрищата, отношението на Суперлигата към държавата и към Гръцката футболна  федерация и запазването на доходите ни по време на икономическата криза...  За наша голяма изненада по време на съдийстването на г-н Статопулос в мача Ираклис- Олимпиакос и на г-н Далукас в мача Арис-Панатинайкос видяхме президента да застава по  неелегантен начин против съдиите...Преди няколко дни научихме от пресата, че г-н Маринакис е поискал от федерацията съдията Каку да бъде отстранен от мачовете на Караискаки, тъй като смята, че е повлиял на оценката на нашето дерби... Когато си президент на Суперлигата не се държиш като президент на отбора си, а като водач, който се грижи първо за интереса на всички отбори и после за интереса на  своя”. В писмото си Патерас подчертава, че никой от предишните президенти на Суперлигата не си е позволявал да посещава съблекалните на съдиите, нито пък си е позволявал да им прави публични забележки или да им дава съвети. По думите му за зелените са се въздържали да отговорят на предизвикателства  като тези той да посещават съдийските съблекални на стадион Караискаки и на ОАКА и  да изисква да бъде отстранен съдията Далукас, в името на доброто за футбола. Апелира обаче към всички да допринесат Маринакис да се вразуми и да сложи доброто на футбола и на обществото над временните облаги за отбора си.

Упреците на Патерас и на Адамидис бяха тема на разговор по време на последното събрание на Суперлигата. От АЕК и Панатинайкос поискаха обяснения за посещенията на съблекалните на съдиите и постоянните изисквания към Гръцката футболна федерация за отстраняване и изключване на съдии от мачове на Олимпиакос. Както информира сайтът, след края на събранието Вангелис Маринакис заяви, че не би искал да се отнесе към писмата на Панатинайкос и АЕК, а отговорите на породилите се въпроси ще се появят в прессъобщението от срещата. Що се отнася до проблема с недоверието към него, той е категоричен, че такъв няма и Суперлигата продължава работата си с общи сили. За уговорените мачове пък казва: „Ще трябва да изясним позицията си. Че тези публикации не ни засягат.  Създавате една картина, която няма връзка с действителността. Борим се и докато не излезат решенията ще е добреда не се очерня футбола.” Вангелис Маринакис беше избран за президент на Суперлигата в края на август, два месеца след като получи пълния пакет акции от клуба на Олимпиакос. Първата задача, с която той заяви, че лигата трябва да се заеме, е намирането на решение на важните проблеми за телевизионните права, агресията на стадионите и вдигането на нивото на гръцкото първенство. Маринакис е шестият под ред президент на Супер лигата. Преди него президентския стол са заемали Петрос Кокалис, Янис Вардиноянис, Костас Пиладакис, Никос Танопулос и Никос Патерас.

Категории: Суперлига Гърция Вангелис Маринакис Николас Патерас АЕК Панатинайкос доверие спорт футбол
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus