Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Добавете Lady Gaga или класически музеи към ваканцията си в Гърция

18 Юли 2014 / 08:07:06  Иван Петков
1887 прочитания

Мек средиземноморски климат, природни богатства, добра туристическа инфраструктура - прибавете към това древно историческо наследство и лесно ще разберете защо всяка година Гърция привлича толкова много туристи от цял свят. Със сигурност ние българите свързваме почивката в нашата южна съседка с всички тези фактори. Миналата седмица ви разказахме как можете да използвате интернет, за да планирате една незабравима ваканция в Гърция. Тази седмица ще видим как можете да се възползваме от средствата на световната мрежа, за да обогатите допълнително вашето пребиваване в Гърция.

Дръжте се, защото първото ни предложение е доста екстравагантно!

За разлика от преди няколко години, днес България се намира на картата на концертните турнета. За жалост, не винаги световните изпълнители ни включват в своята програма и се налага запалените и верни почитатели на даден изпълнител да организират пътуване до съседна държава.

Световноизвестната ексцентрична поп-дива Lady Gaga ще пее на Олимпийския стадион в Атина на 19 септември в рамките на турнето си „LADY GAGA’S art RAVE: the ARTPOP ball”.  Ето повод да се съчетае едно пътуване в Гърция с концерт на световна звезда, която не ни е включила в плановете на турнето си.

Признавам, че не съм ревностен почитател на Lady Gaga, но пък това е чудесен повод да науча повече за нея и да "разузная" как да се организира посещението на неин концерт без да напускам дома си. Или поне да планирам част от него.

Като човек, който не владее гръцки, веднага се хвърлих да търся информация на английски език, с предварителната нагласа, че това е най-прекият и лесен начин. Но подцених силата на почитателите на Lady Gaga в България, за което им се извинявам! Първи урок - когато става въпрос за концерт, винаги търсете информация от фен сайтове и групи в социалните мрежи.

Още с първото търсене на български попаднах на такава Facebook група с голям и интересен фотоалбум на певицата. А като корица на групата, разбира се, беше поставена информация за нейното турне в региона  - градове, дати и сайтове, от които могат да се закупят билети.

Веднага използвах информацията и се прехвърлих към сайта, който е на организаторите на концерта в Атина - Лаврис. Никакви неприятни изненади тук. Както подобава на турне от такъв ранг, сайтът има и английска версия. Също така сайтът е доста приятен и намирането на нужната ми информация се оказа доста лесно. Единствено секцията с въпроси и отговори беше на гръцки, но това надали ще е съществена пречка.  Със сигурност няма да изненадам най-страстните почитатели на Lady Gaga, но е редно да спомена и още един източник на информация, този път световен  фен сайт - littlemonsters.com.

Първото нещо, което ме посрещна на сайта на Лаврис беше изразителен надпис в червено, който ме успокояваше, че, ако закупя билет до 31 юли и го заплатя по електронен път, мога да го направя на 3 безлихвени вноски. Предвид, че концертът в Атина беше обявен официално в края на март, тази информация е била от голяма полза за почитателите от региона. Все пак да не забравяме, че е криза. Тук е мястото да спомена и цените на билетите:

 

За да се ориентирате по добре, ето и схема с разположението на различните зони:

 

С някой от сайтовете, които споменах в статията от миналата седмица можете да намерите хотел в района или пък по-отдалечен, но с удобен транспорт.

Ако предположим, че също като мен, вие не сте член на фен клуба на съответната световна звезда, Lady Gaga в случая, но искате да посетите неин концерт, ще изведа някои от важните стъпки по организирането на подобно пътуване:

  • Първо и най-важно - намерете фен сайта или сайтовете на изпълнителя. По възможност се свържете с техни членове. Ще получите неоценима помощ, информация и ако имате нужда, дори можете да си намерите компания за пътя, за споделяне на стая, за самия концерт и нови приятели от незабравимо изживяване. А с това ще намалите и разходите.
  • Намерете информация за събитието, цените на билетите, възможност за онлайн закупуване. Ако прескочите стъпка с фен сайтовете, то няма да е толкова трудно да се ориентирате и сами. И не подценявайте информацията на родния си език, както направих аз!
  • Потърсете хотел около мястото на събитието. Възможно е и хостел. Вече споменах за някои от сайтовете и, ако никога не сте ги ползвали, ще се изненадате какви възможности имат. В това число и коментари от хора като вас, което ще ви помогне да направите своя избор.
  • Видях, че местните туристически агенции са се ориентирали в обстановката и някои от тях предлагат организирани пътувания покрай събития като концерти на световни звезди. За да имате повече право на избор, потърсете и такава информация.

Остава да тръпнете във възторг и очакване на самото събитие. Подобни концерти зареждат с положителни емоции и са незабравимо преживяване, не по-малко вълнуващо от традиционна почивка в Гърция. А защо не и да съчетаете двете преживявания, средата на септември е време, което позволява да се докоснете до средиземноморската екзотика.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus