Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Деца и любители на спорта на стадионите

30 Януари 2010 / 01:01:24  GRReporter
1642 прочитания

 

В присъствието на деца и истински любители на спорта ще бъдат проведени финалите за купата на Гърция по баскетбол. Това решиха президентът на Fiba Europe Георгиос Василакопулос и президентите на Олимпиакос и Панатинайкос Панайотис Ангелопулос и Танасис Янакопулос. Не на фенове на отборите, а на началните училища и гимназии ще бъдат раздадени билетите за спортното събитие, които освен това ще бъдат поименни. В дъното на това решение се крие целта финалите за купата на Гърция, които ще се проведат на 20-ти февруари да се превърнат в един истински спортен празник, такъв какъвто заслужават да бъдат, на стадион изпълнен с искрени любители на баскетбола, където нито спортисти, нито треньори нито гости няма да бъдат изложени на опасност. Взетото решение е първото по рода си в историята на гръцкия баскетбол, а негов инициатор е Гръцкият съюз на професионалните баскетболисти. В писмо до Гръцката федерация по баскетбол и баскетболните отбори на Олимпиакос и Панатинайкос, съюзът предложи организираните фенове и на двата отбора да нямат достъп до билетите за финалите на купата на Гърция. Решението на съюза е опит за борба с агресията и хулиганщината, която се в последно време мъчи спортните игрища и взима все по-застрашителни размери.

Мерки за борба с агресията взе и футболният отбор на Панйониос. Панйониос забрани продажбата на билети на фенове на Олимпиакос за предстоящия между двата отбора мач от 20-ти кръг на Супер лигата. Не се предвижда нито един ред на стадиона в Неа Смирни за феновете на бяло-червените, независимо дали става въпрос за организирани групи или единични лица. Почитателите на Панйониос ще могат да си набавят билет за мача единствено ако притежават карта на футболен любител.

В борбата с агресията се включи и УЕФА. Дисциплинарната комисия наказа футболния отбор на Панатинайкос с глоба от 8000 швейцарски франка заради поведението на феновете си по време на мача с отбора на Щурм Грац. Мачът игран в рамките на Europa Ligue беше съпътстван от дим, пушек и бенгалски огньове запалени от феновете на зелените. Под специалното наблюдение на УЕФА ще е предстоящият мач на зелените с Рома, който отборите ще играят в рамките на Европейската лига на стадион ОАКА.

 

 

 

Категории: ресия Панатинайкос Олимпиакос УЕФА Панйониос Георгиос Василакопулос Панайотис Ангелопулос Танасис ЯнакопулосСпорт
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus