Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Читателите на GRReporter избраха

30 Август 2013 / 16:08:54  GRReporter
1233 прочитания

Попитахме в нашата поредна анкета: „Какво бихте искали да видите в GRReporter?”. Дадохме ви 12 възможни отговори и правото да посочите повече от един. Време е да преброим читателския вот и да разберем какви са вашите желания. За първи път откакто публикуваме нашата анкета имаме три тотално различни подредби на отговорите в различните езикови версии на сайта ни. Това е напълно разбираемо, предвид различната аудитория, която ги посещава.

            Читателите на българската версия на GRReporter искат повече новини за българите в Гърция. Отговорът е очакван, тъй като част от аудиторията ни е съставена от българи, които живеят в нашата южна съседка или които имат роднини там. Темата събра 15% популярност. 13% от гласовете на читателите бяха достатъчни, за да отредят второ място на желанието за повече новини от Гърция. Както и при отговора, заел първо място, обяснението за вота е в състава на нашата аудитория. Към нейния състав ще прибавя и групата на журналисти, бизнесмени и читатели, които са свързани професионално или лично с Гърция и желаят да получават повече актуални новини. На трето място се нарежда темата за средиземноморската кухня, на която нашите читатели отделиха 12% от своите гласове. Предвид факта, че средиземноморската диета се слави като една от най-здравословните смятам, че интересът към тази вкусна и изкушаваща тема е оправдан.

            Читателите от гръцката версия на сайта, в която представяме новини от България поставиха на първо място тема, получила цели 26%: повече видео и снимки. Отново намираме читателските желания в пълен синхрон със състава на аудиторията: хора, които не познават достатъчно добре България и искат повече видео и фоторепортажи. На второ място виждаме темата за повече анализи на ситуацията в България, която получи 17%. Предпочитанията към анализи отдаваме на тази част от нашите читатели, която има бизнес интереси в България, журналисти или читатели с интерес към процесите, които се случват в страната. 12% получи средиземноморската диета.

            В анкетата от английската версия на GRReporter, има два отговора, които си поделиха първото място с по 13%: темата за повече новини от Гърция и повече видео и фоторепортажи. На трето място е темата за развитието на гръцката икономика, която получи 12%. Анализът на тези отговори показва, че това са читатели, които имат гръцко потекло или са част от гръцката диаспора. Другата част от далите своя вот за тези три теми са читатели, които искат да научат повече за Гърция и вероятно искат да я посетят.

            Ще се постараем максимално да отговорим на вкусовите на нашите читатели, като се съобразим с разнородния състав на трите езикови версии на GRReporter.

            Благодарим ви, че взехте участие в анкетата ни! Можете да дадете своя глас в новата ни анкета, в която ви питаме: Ще има ли нужда Гърция от трети спасителен пакет?

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus