Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

"Борба" във федерацията по борба

08 Март 2010 / 01:03:51  GRReporter
799 прочитания

В управителния съвет на Гръцката федерация по борба ще остане нейният бивш заместник председател  Петрос Галактопулос.  Галактопулос отмени решението си за подаване на oставка, което беше взел в средата на февруари тази година и както самият той обясни прави това в името на спорта. Галактопулос ще остане във федерацията, но като обикновен член на управителния съвет. Основен  мотив за решението му е вероятността спортни сдружения по борба, които през 2009 година не са отбелязали изисканата от закона  дейност  да бъдат признати за функциониращи и дори да получат право на глас. (Тази година спортните сдружения, които имат право да гласуват са 79, с 24 по-малко от 2009 година).

Ситуацията във федерацията по борба в момента е стигнала до безизходица.  От дълго време се очаква да бъде проведено главно съвещание, на което да бъдат разгледани многобройните проблеми, които мъчат борбата в Гърция. За жалост все още никой не знае ще се проведе ли и кога въпросното съвещание... Тъмен облак продължават да бъдат обвиненията отправени  в недалечно минало от състезатели и треньори за проведени фалшиви състезания. (Състезатели по борба са заявили, че не са участвали в състезания, въпреки че федерацията е декларирала тяхното участие).

Оставката от позицията  заместник председател, която двойният шампион по борба си подаде миналия месец беше израз на несъгласие с начина, по който Андонис Цамесидис управлява федерацията.  „Не съм марионетка и не приемам да не се чува гласа на олимпийските шампиони в управителния съвет” – заяви тогава Галактопулос и отправи  обръщение към  спортисти и треньори да се противопоставят на тези, които не желаят доброто на спорта.  В писмо Галактопулос извади наяве компрометиращи подробности от начина на управление на федерацията. Сред тях беше и тази, че техническата комисия на е провела нито едно съвещание през изминалата година - факт, който по думите му не е направил никому впечатление.  Галактопулос обвини федерацията, че няма никакъв  план и визия за бъдещето на спорта, а също така й липсва  желание за промени. Треньорите не могат да вдигнат на раменете си спорта, тъй като  нямат нито моралните, нито финансовите мотиви нужни за това -  обясняваше тогава Галактопулос.  Като фатално последствие от лошото управление и липсата на състезания, които да допринасят за развитието на спорта той посочваше залите за теренировки, които все повече и повече се изпразват...

Категории: федерация по борба Галактопулос спорт
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus