Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Българинът Андрей Жеков е кандидат за разпределител в отбора на Олимпиакос

30 Юни 2010 / 23:06:59  GRReporter
2730 прочитания

 

Българинът  Андрей Жеков или американецът Джонатан Уинстер ще заеме позицията  разпределител във волейболния отбор на Олимпиакос. Двамата играчи са най-сериозните кандидати за състава на бяло-червените след като редиците на отбора напусна германецът  Симон Тисер. Последвал примера на повечето чуждестранни играчи напуснали страната Тисер се премести в Турция. Така за Олимпиакос алтернативите в момента са България или Америка.

До скоро Жеков играеше в отбора на Патра. След един не много добър сезон за отбора обаче той както и повечето основни играчи от тима се оттегли. Българският разпределител в момента е свободен, а сумата, която иска от бяло-червените  не е прекалено висока. Управата на Олимпиакос сериозно обмисля вариант за договор и е спряла вниманието си на 30 годишния играч. Въпреки неудачите от последния период играчът на Славия и Левски сиконко може да се похвали с добра кариера. В  националите на България той играе от 1998 година. По време на Световното първенство в Япония през 2006 година спечели бронзов медал. Бронзов медал спечели и по време на Световната купа в Япония през 2007 година и от Европейското първенство в Турция през 2009 година.

Другото име, на което са се спряли от Олимпиакос е това на Джонатан Уинтър. Амерканският разпределител се смята за един от най-надеждните играчи във волейбола. От 2008 година насам той участва в националния отбор на Америка. През сезона 2008-2009 игра във френския Турсуа, а през изминалата година в немската RWE Volleys Bottrop. На направеното от Олимпиакос предложение американецът  отговори положително. Кое от двете имена обаче ще се появи на игрището ще стане ясно след броени дни.

 За играч на Олимпиакос се смята вече друг американец. Става въпрос за Джейсън Яблонски, волейболист от националите на Америка. 25 годишният Яблонски  е известен на гръцките фенове от си играта в АЕК през 2008 година. Името му се свързва на спорната сцена с огромен успех. По време на последното първенство на Америка той беше признат зa MVP. С цветовете на Олимпиакос Яблонски  ще играе в продължение на 1 година.

 

Категории: СпортВолейбол Андрей Жеков разпределител Олимпиакос
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus