Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Българин е шест пъти шампион на Гърция по латино танци

23 Януари 2009 / 10:01:21  GRReporter
6033 прочитания

Кирил Пандов и неговата партньорка Сандра Гавала през 2008 г. станаха за шести път шампиони на Гърция по латино танци. Освен състезатели на световно ниво, те имат и собствена школа за танци „Виваденс Студио”. В интервю за Марина Николова Кирил заявява, че е влюбен в своята професия, той е едва на 25 години и е зодия козирог.

 

 

Вие станахте шампиони на Гърция за шести път. Кой от тях ти е оставил най-хубав спомен?

 

Да, вече шест пъти сме шампиони на Гърция по латино-американски и по тен-данс. Най-много се развълнувах първия път, когато спечелихме. Конкурсът беше в Солун и имаше много двойки, които се състезаваха. Тогава аз току-що бях пристигнал в Гърция и за първи път се състезавах тук. Преди съм идвал като дете на почивка или за различни шоу-програми, но никога на професионален конкурс. Малко се притеснявах и си мислех дали ще вземем първото място. Имаше много двойки, но ние ги победихме. Изобщо не очаквах, че ще ни изберат, защото аз бях нов тук. А тук съществува политика на двойките – коя е по-стара двойка, коя е по-можеща и т.н. Преди да дойда в Атина, в София бях седем пъти републикански шампион в групата за юношите. Така че имах самочувствието на професионалист, но ми беше интересно дали и тук ще ме изберат за първото място. Беше много хубаво, но и много трудно. 

 

Как се запалихте по латино танците?

Бях съвсем малък – на около пет години. Вкъщи родителите ми слушаха много музика и аз вдигах ръце и подскачах. И те решиха, че ме влече музиката и танците. Когато ме заведоха в кварталния клуб по латино танци изобщо не ми хареса и не исках да остана. Беше пълно с момиченца и имаше съвсем малко момчета. В началото много се чудех какво точно ще правя там и родителите ми насила ме караха. Но след първия месец ми стана по-добре. А сега вече насила трябва да ме изкараш от залата. Това е моят живот, аз само това мога да правя. Ако е необходимо, може и нещо друго да започна, но...(смее се)

 

 

Какви качества притежава добрият партньор?

Първо, трябва да е човек - да е добър и внимателен с партньорката, да изслушва, винаги да е в позицията да разбере и да помогне на другия човек, защото като двойка двамата много трябва да се разбират. Не трябва да си изобщо егоист, защото иначе всеки ще гледа неговата си част. Но в този спорт всеки е егоист. Спортът ни кара да имаме даден стил – на обличане, на поведение, и това ни задължава постоянно да се оглеждаме. Понякога това пречи на много от двойките и става повод за скандали по време на танци и по време на тренировки. Страшно много се караме. Кой кого е бутнал и кой е сбъркал... Но други двойки стигат и до по-големи крайности. На второ място трябва да се гледа визията. Да има хубаво тяло, мускулесто, да следва диета, за да може да играе с лекота на пистата. За жените е особено важно, защото те носят обикновено къси рокли и трябва да имат наистина хубаво тяло. И оттам нататък има и други детайли – трябва да имаш пари, защото този спорт е страшно скъп. Това е страшно скъпо хоби.

 

Вие имате ли спонсори?

Тук в Гърция никой не финансира спортните танци. Много е сложно. Каквото ние си изкараме, го даваме за танците. Преди няколко месеца португалската фирма „Румос” започна да ни спонсорира с обувки.

 

Колко скъп спорт е вашият?

За да разберете за какво става дума – една тренировка за 45 минути е 150 евро. Това го плащаме ние от джоба си. Сега ще ходим в Англия. Там не може да се отиде за 2-3 часа, защото е смешно. Правят се минимум 10 часа. Ние сега сме решили да направим 15 часа, за да сменим някои техники. Плюс разходите за самолетните билети, хотел и джобни. И затова казвам, че този спорт е много скъп. Но ако някой си го има като хоби, е различно. Само че ние искаме да напреднем в йерархията. Сега в Гърция сме първи, а в света сме в топ 24.

 

Вие имате ли треньор в Гърция?

Не. Ние имаме треньори в Германия и в Англия. В събота пак заминаваме на уроци за четири дни. Но тук ние сме тези, които тренират останалите.

 

Вие със Сандра Гавала как се намерихте, как се харесахте и решихте, че ще танцувате заедно?

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus