Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Бизнесмен е поръчал нападението срещу Кунева

10 Декември 2009 / 11:12:19  GRReporter
3850 прочитания

Вижда се свелина в тунела по случая на 45-годишната Константинка Кунева. Една година след нападението с витриол, който изгори тялото на жената, висши кадри от министерството за защита на гражданина и на полицията съобщиха, че от няколко дни разполагат с информация за организатора на нападението срещу г-жа Кунева. Според тях моралният виновник е бизнесмен, който има връзка с фирмата за почистване, в която работеше българката.

Вчера от полицията обявиха, че не е било случайно изявлението на министър Михалис Хрисохоидис във вторник, че в скоро време ще бъдат намерени извършителите. „За първи път от няколко месеца разследването се движи в определена насока. Нашата цел е да открием извършителите на нападението и да избегнем грешки, които може да забавят разследването. Моралният извършител ни е ясно кой е.”

През последните дни полицаите са по следите на един бизнесмен, който явно е бил засегнат от синдикалната дейност на г-жа Кунева. В края на ноември 2008 г. той се е разярил от нейните действия, които са засегнали интересите му. Полицаите следят неговите връзки с хора от подземния свят, които най-вероятно са поели да изпълнят „мократа поръчка” срещу заплащане.

45-годишната българка, която работеше като чистачка на метрото беше нападната през нощта срещу 23 декември в близост до дома си в кв. Петралона и непознати я заляха с киселина. Г-жа Кунева е главен секретар на Атческия съюз на чистачките и домашните помощници и през последните пет години е работела към фирма ИКОМЕТ със седалище в Пиреа, която поемала поръчки за почистване от държавни и частни служби.

Категории: КуневаБългари в Гърция
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus