Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Без контрол за допинг се провежда гръцкото първенството по лека атлетика

12 Юни 2010 / 19:06:58  GRReporter
2188 прочитания

Без важни имена на спортисти  и без контрол за допинг се провежда първенството на страната по лека атлетика в Патра. Фаталната ситуация, с която организаторите се борят е резултат на два нерешени проблема. Става въпрос за липсата на окончателно решение по  въпроса за назначаването на спортисти на работа в държавния сектор и стачката на допинг контролите в страната. Както и можеше да се очаква тази парадоксална ситуация доведе до редица недоразумения, последиците на които ще се умножават във времето...

Факт е, че тази година в Патра можем да видим и някои слави на спорта.  Тук са Луис Цатумас,  Периклис Яковакис,Константинос  Баниотис, Димитрис Циамис. Сред звездите, които се състезават са и София Коклони и Янис Пападопулос. С участието си в първенството двамата се надяват да „грабнат” билета за Европейското първенство в Барселона. Липсата на пълния състав лекоатлети обаче е осезателна. Освен спортистите останали в „неведение” що се отнася до съдбата си от първенството поради травма отсъства и Александър Пападимитриу.

Допинг контролите на страната пък  продължават започнатата на 1.06.  стачка. Нещо повече. На официалната страница на Съюза на акредитираните допинг контроли  те обявиха причините, поради които твърдо отказват да извършват задълженията си. Като главен проблем се посочва факта, че от 18 месеца насам не са получавали заплати. Те споменават за работата си с високо ниво на отговорност и професионалност и за разходите, които сами са покривали. В това число влизат разходи по бензин, таксита, храна, пътни такси и т.н. Служителите изясняват, че молбите им за изплащане на дължимите пари не са от днес. „Има ли в Гърция в крайна сметка желание за борба с допинга?... Искат ли контролни органи или не?” се питат оттеглилите се допинг комисии.

Злият фатум не свършва с това. Като балон се пръснаха и последните надежди на президента на федерацията по лека атлетика Василис Севастис да получи помощ от страна на румънските допинг контроли. Преди това помощ по този деликатен въпрос на Гърция отказа да даде и Кипър...

Категории: лека атлетика спорт Патра първенство допинг контрол
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus