Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Баскетболният Олимпиакос- на финала на Евролигата

11 Май 2013 / 13:05:40  GRReporter
1307 прочитания

Билет за финала на Евролигата получи баскетболният клуб Олимпиакос, след като надделя над ЦСКА с 69 -52 на първия полуфинал на финалната четворка в Лондон.

Историята се повтори със същите участници, но на друго игрище. Миналата година беше в Истанбул, тази година в Лондон, но завършекът е един- Олимпиакос празнува, ЦСКА е сразен. В решаващия мач шампионите на Европа изкараха на терена на О2 Арена в Лондон всичките си енергийни душевни резерви, и с една отбрана, която напомняше на онази на Ивкович спряха отбора на Еторе Месина до 52 точки. За Олимпиакос това ще е шестият финал в историята му и ще има възможност да защити миналогодишната си титла срещу победителя от мача между Барселона и Реал Мадрид.

Червено-белите имаха пълно господство и там, където ЦСКА на теория беше непобедим – борбата под коша (41 срещу 29), а защита позволи на ЦСКА да отбележи само 7 коша от 21  опита. Най-много точки от отбора на Олимпиакос отбелязаха Кайл Хайнс с 13 точки (плюс 10 борби) и Перо Антич (13 точки), а от руснаците – Сони Уимс -13 точки.

На практика, руснаците бяха забележими на игрището само през първите 3 минути, когато и водеха с 8-4 с тройка на Хряпа. В следващата минута резултатът беше 8-10 за Олимпиакос, за да приключи първата четвърт с резултат 24-17 за гръцкия отбор.

Червено-белите оказваха натиск по цялото игрище, спирайки руските атаки, а същевременно Хайнс и Антич атакуваха успешно, увеличавайки преднината (25-38 в 16-тата минута, 27-40 в 18-тата). В 23-тата минута резултатът беше 28-45. Тогава дойде третият фаул на Спанулис в съчетание с отпускането, предизвикано от голямата разлика. Играчите на Георгиос Барзокас направиха доста грешки, загубиха концентрацията си и руснаците успяха да намалят разликата до 36-47. Червено-белите обаче бързо дойдоха на себе си и отново увеличиха преднината си.

По-нататък преднината на Олимпиакос достигна 20 точки, благодарение на тройката на Перпероглу. Руснаците загубиха хладнокръвието си и започнаха да правят нарушения. Мачът приключи с тройка на руския отбор, с която той премина 50-те точки.

Категории: баскетбол финал Евролига Олимпиакос ЦСКА Кайл Хайнс Лондон
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus