Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Баскетболистите на Панатинайкос с триумф над Армани Милано

19 Ноември 2010 / 01:11:49  GRReporter
3463 прочитания

С победа на зелените завърши баскетболният мач  между отборите на Армани Милано и Панатинайкос. Финалните минути от срещата не бяха лесни за гърците, но те все пак  успяха да надвият  италианския си противник и напуснаха игрището в Милано с победа 81-71. Така отборът зае челна позиция в групата си.

 Мачът започна със силна игра от страна на гостите. Те влязоха в играта в чудесна психологическа форма и напълно концентрирани. Не загубиха време и бързо се ориентираха към коша на противника. Така още от самия старт те овладяха топката и.. останаха господари на паркета до края на третата част. Самочувствието на ниво атака беше високо. На ниво защита обаче Панатинайкос допусна грешки, които домакините използваха и скоро се озоваха почти ръка за ръка в резултата. Край на спора сложи Диамантидис, който с кошовете си доведе резултата  в края на първата част до 25-21.

Грешките в защитата, които Панатинайкос допусна през първите 10 минути не се повториха през следващите. Така играчите на Милано сериозно се затрудняваха да намерят достъп до коша. Този факт в съчетание с няколко неуспешни стрелби доведе резултата преди края на втората част до 36-26. Към края разликата се увеличи още повече и стигна 46-34.

След почивката играчите на Армани влязоха на паркета с хъс за победа.Амбицията им  на всяка цена да доведат до обрат в резултата беше очевидна. И макар и Панатинайкос  отново да беше този, който поведе, италианците успяха да уплашат гостите. Със странични стрелби на Мансинели те смъкнаха разликата до 6 точки.  Надеждите на италианците за победа на собствения си терен отново се събудиха. Панатинайкос обаче реагира на време и секна моментното ободрение на Милано. Кошовете на Тепич покачиха разликата отново до „сигурните” 10 точки.  

Към края на мача грешките на зелените зачестиха. Проблем беше не противникът, а  отпускането им. По време на 33-та минута домакините се намериха едва на 3 точки разстояние от Панатинайкос и... мачът започна отново. За щастие Диамантидис, Фоцис и Батист се развихри на паркета и в комбинация с Перпероглу и Сато върнаха загубената позиция на отбора си. Укрепиха защитата и чрез масирани атаки отново се отдалечиха от противника. По време на 37-та минута разликата вече беше 8 точки. Този път Милано не намери сили да догони гостите. Край на играта сложиха трите точки на Фоцис, бладодарение на които резултатът стана 81-71.

Категории: Пантинайкос Армани Милано победа спорт баскетбол
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus