Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Ал Пачино в ролята на Онасис под режисурата на Фернандо Мейрелес

17 Април 2013 / 10:04:38  GRReporter
4780 прочитания

Животът на гръцкия милионер Аристотел Онасис ще се превърне в кинематографичен сюжет за пореден път. В новата холивудска продукция ролята на започналия от нулата и достигнал до върха грък ще се изпълнява от Ал Пачино.

За избора 72-годишния актьор допринесли неоспоримите му артистични качества, както и физиономичната му прилика с Аристотел Онасис.

Заглавието на новата многоочаквана лента ще е “Nemesis” (по името на богинята на възмездието – б.а.). Режисурата ще е дело на бразилеца Фернандо Мейрелес, лауреат на различни филмови награди за филмите си “Градът на Бога” и “Вечният градинар”. По думите му филмът ще бъде “нещо като "Кръстникът", но в центъра на историята ще бъде прочутият милиардер”.

Сценарист на филма ще е Браулио Мантовани. Той ще адаптира за кинолента книгата на Питър Еванс “Nemesis: The True Story of Aristotle Onassis, Jackie O, and the Love Triangle That Brought Down the Kennedys” (“Немесис: Истинската история на Аристотел Онасис, Джаки О и любовният триъгълник, който разруши династията Кенеди” - б.а.).

Книгата представя ранните години на Онасис в Аржентина, конкуренцията му с другия крупен корабовладелец Ставрос Ниархос, любовните му връзки с Мария Калас и Джаки Кенеди, както и обтегнатите му отношения с Боб Кенеди – човека, който е наложил таен контрол върху компаниите на гръцкия магнат и му забранил да търгува на територията на САЩ.

Според книгата на Еванс, която е написана през 1968 свадата между двамата мъже достига до своята кулминация, когато Онасис “прекръства” Жаклин Кенеди на Джаки О.

Целта на Фернандо Мейрелес е да представи неизвестни щрихи от живота на Онасис с акцент върху отношенията му с хората, които са се намирали около него и цената, която е заплатил за сантименталните си връзки.

В книгата си разследващият журналист Питър Еванс твърди, че Аристотел Онасис се е намирал в основата на заговора за убийството на Боб Кенеди. Той проследява щателно следите на Онасис – връзките му и начина, по който финансира убийството – и описва пазената в продължение на три десетилетия тайна.

В ролята на Боб Кенеди ще видим 36-годишния ирландски актьор Майкъл Фасбендер. Екипът все още търси идеалната кандидатка за ролята на Жаклин Кенеди. Снимките се очаква да започнат през септември.

Лентата се очаква да бъде киносъбитието на годината. Тя следва успешната театрална адаптация на скандалната книга в лондонския театър “Новело” преди две години.

Животът на Онасис е бил пресъздаван няколко пъти на кинематографичния и телевизионния екран. През 1988 излиза телевизионната драма “Най-богатият човек в света” на режисьора Уорис Хюсеин, чийто сценарий е адаптиран също по книгата на Еванс. Ролята на Онасис се изпълнява от Раул Джулия, а Антъни Куин играе бащата на своя отколешен приятел – Сократис Онасис.

 

Името му нашумя отново сред гръцките и световните медии след появата на новината, че внучката му Атина Онасис е продала фамилния остров Скорпиос. Именно там, в малката църквичка, където днес се намират неговият и гробовете на децата му – Христина и Александрос на 20 октомври 1968 той се жени за вдовицата на един от най-емблематичните американски президенти – Джон Кенеди.

През целия ден над острова се излива страхотен дъжд. “Това е на късмет”, заявява сестрата на младоженеца – Артемис Гарофалиди пред представителите на медиите. Бъдещето, което очаква династията очевидно опровергават това нейно пророчество. Противно на съществуващата в много държави поговорка, един сключен в дъждовен ден брак не е задължително щастлив. Поне не за всички.

Категории: Кино Ал Пачино Фернандо Мейрелес Аристотел Онасис Питър Еванс Немесис
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus