Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Активно участие на GRReporter на юбилейната Десета световна среща на българските медии

20 Октомври 2014 / 18:10:13  GRReporter
1361 прочитания

Започна Десетата световна среща на българските медии. Юбилейното издание беше открито от президента Росен Плевнелиев в Централния военен клуб в София. Гостите приветства и генералният директор на БТА Максим Минчев.

Христо Мутафчиев внесе историческа нотка с монолога му в ролята на Стамболов.  Музикалната изненада в лицето на чаровната млада цигуларка Лора Маркова успя да разчувства участниците.

 

Веднага след официалната част участниците преминаха директно към работни срещи по темите, включени в програмата на събитието. Първият панел беше насочен към Стратегия за българите в чужбина - документ, с който държавата прави пореден опит да подобри работата и взаимодействието си с българите зад граница. В панела участва вицепрезидентът Маргарита Попова.

 

Във втория панел енергията на присъстващите беше насочена към актуалната тема за изборния процес и резултатите от изборите в чужбина през погледа на българските медии зад граница. Темата беше предложена и модерирана от директора на GRReproter Мария Спасова.

Като част от откриването, г-жа Спасова представи инфографиката за избирателната активност в Атина, която наскоро публикувахме на нашия сайт. Панелът предизвика живи дискусии, тъй като българските медии в чужбина изиграха основна роля в подобряването на избирателния процес зад граница. Данните от последните парламентарни избори, които се проведоха на 5 октомври, показват, че увеличението в избирателната активност е няколко пъти по-голямо в сравнение с предходни гласувания.

Срещата продължава и ние ще продължим да ви информираме за всичко интересно, което се случва на нея.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus