Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Агонията за президент на Панатинайкос продължава

28 Май 2010 / 20:05:47  Емануела Карастоянова
1884 прочитания

За сряда 02.06. се отложи избирането на нов президент на зелените. На заседанието, което се проведе днес в централните офиси на отбора управителният съвет не успя да издигне подходящ кандидат за президентския стол. Както можеше да се очаква в заседателната зала не се появи Николас Патерас. Не се появи и президентът на баскетболния клуб Танасис Янакопулос. На направеното преди няколко дена предложение от страна на зелените  да оглави футболния отбор Янакопулос категорично отказа.

Друга кандатура приета от болшинството за поста в този кризисен момент така и не се появи.  Във връзка с напрегнатата ситуация Антонис Антониадис призова всички акционери да предложат кандидат за президент, който би могъл да бъде приет на следващото събрание. Тогава се очаква да бъде избран и нов изпълнителен комитет на отбора.

Обидени и нетърпеливи за незабавно решение бяха насъбралите се пред офисите на клуба фенове на Панатинайкос. Те бяха около 200-300 на брой и скандираха против Янис Вардиноянис като често прибягваха дори до и обидни реплики. „Продай и си тръгни” гласеше надпис над портрет на акционера изобразен като Хитлер. „Съюз с дявола означава предателство” гласеше друг лозунг поставен пред входа на офисите. Запалянковците настояваха Николас Патерас да поеме отново отбора. Коментираха, че е несправедливо след като е довел клуба на върха на футболното първенство да се оттегли, а неговото място да заеме друг.

 Близо два часа след началото на събранието делегация от 5 фена беше допусната до заседанието на управата. Феновете настояваха да изкажат мнението си и да се опитат да убедят съвета от близо, че Патерас е човекът водач на отбора.

Протестът на запалянковците се проведе без инциденти. Освен обидните реплики отправени към Вардиноянис и неговото семейство зелените не нарушиха реда и спокойствието в района. Разбира се, за това съдейства полицията, която контролираше мястото от начало до край.

 

Категории: Панатинайкос Николас Патерас президент избори Янис Вардиноянис
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus