Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

20 банкови сметки на президенти на футболни клубове под микроскопа на гръцката прокуратура

04 Ноември 2010 / 18:11:23  GRReporter
2562 прочитания

20 банкови сметки на президенти на футболни клубове попаднаха под микроскопа на прокуратурата в Гърция.   www.sport.gr информира , че по нейно настояване Службата за борба с финансови престъпления  е отворила  банковите сметки на президентите, тъй като те са заподозрени в участие в  уредени мачове. Имената на заподозрените се намират и в списъка на УЕФА за уредени мачове.

Разследването на прокуратурата ще се проведе в 4 части. Първата засяга уредените мачове, посочени в  списъка на УЕФА, втората  посредниците, давали информация. Главни заподозрени тук са мениджъри и дружества на отбори. Третата част се  отнася до лице,  заложило 7 пъти в един и същи ден за един и същи мач 6 хиляди евро, в резултат на което е спечелило огромни суми. Най-накрая разследването ще се занимае и с нелегалното залагане в интернет. За него прокуратурата разполага със списъка на Банката на Гърция. Той включва  948 лица забогатяли по незаконен начин, като един от титулярите е заложил 1 милион евро и е спечелил 10 милиона...

В края на октомври Службата за борба с финансови престъпления пристъпи към разглеждане на 52 банкови сметки на лица, замесени непосредствено в нелегалното залагане на футбол в Гърция и в чужбина. Под прицела на властите застанаха важни лица от света на футбола, бивши  треньори и футболисти. Сметките попаднали под микроскоп засягат периода 2002-08 година. Сред тях има и два титуляра свързани с отбор, занижен в Супер лигата. В службата пристигна и списъкът на УЕФА със  съмнителни мачове. Същият стигна и до Гръцката федерация по футбол. Получи го и Главният секретариат по спорта, откъдето той стигна до Върховния съд, за да се установи връзката му с разглежданите сметки.

Сайтът посочва, че процесът на разследване ще зависи и от лице, което е съгласно да издаде информация, стига  самото то избегне наказания и тежки последствия.  Властите очакват данни и от чужбина, най-вече от Кипър, за да свържат всички парчета на пъзъла. Ако работата продължи с успех, се очаква да бъде открита ключова информация не само за нелегалното залагане на футбол, но и за свързаното с него укриване на данъци.

Категории: президенти футболни клубове уредени мачове Банка на Гърция прокуратура разследване
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus