Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

180 служители на СЕФ ще се заемат с чистотата на стадиона безплатно...

04 Март 2010 / 17:03:00  GRReporter
1206 прочитания

Емануела Карастоянова

 

С по-ниски разходи и намален  с 14% до 15%  бюджет ще бъдат стадионите ОАКА и СЕФ през  2010 година.  Това съобщи Главният секретар  по спорта Панос Бицакцис пред журналисти, по време  на срещата си с президентите на управителните съвети на СЕФ и ОАКА – Мария Манидаки и Андония Зафиропулу.  Решението за намаляване на разходите на ОАКА и СЕФ е взето по инициатива на управителните съвети на  стадионите и идва в отговор на отчайващата финансова ситуация, в която се намира страната в момента.  Една от основните цели на СЕФ за 2010 година  е  влизането на стадиона в Програмата за държавно финансиране.  Като значителен успех Манидаки  отбеляза  намаляването на бюджета на стадиона за 2010 година с 14%. Това са само някои от стъпките, които управата на СЕФ предвижда във връзка с кризисната финансова ситуация. Предвижда се да бъдат  намерени и други допълнителни ресурси, които да  донесат  доход  на стадиона. По думитена Манидаки такъв вид инвестиция е „зелената сграда”, която ще бъде построена на терена на стадиона върху площ от 6 кв.км. Сградата ще служи за изложбена зала и се очаква да допринесе за увеличаването на приходите на СЕФ.  Друга планирана промяна е тази в работната програма на служителите. Очаква се да отпаднат извънредните часове работа, като от  процедурата  ще бъдат  спестени около  1 000 000 евро. Към списъка с мерки за справяне с трудната финансова ситуация  Манидаки добави дори и разторгването на договорите за сътрудничество с фирмите за почистване и поддръжка на стадиона. Както тя изясни съгласни да извършват тези дейности без възнаграждение са 180 служители на СЕФ, които „проявяват разбиране към кризисния момент”...

Решение на проблема с финансовата криза търси и управителният съвет на ОАКА. Както изясни Андония Зафиропулу   цел номер едно за тази година е максималното намаляване на разходите на стадиона. Както в случая на СЕФ така и в случая на ОАКА  се предвижда да отпаднат извънредните часове работа на служителите.  Няма да бъдат подновени също така изтеклите вече договори с  охранителните  фирми,  фирмите за почистване на стадиона и поддръжка на спортните съоръжения. Вместо това ще бъдат проведени  конкурси за намиране на фирми, които предлагат същите услуги, но на по-ниска цена.  Зафиропулу заяви, че сред проверените договори за разплащане, които стадионът има с различни федерации, спортни дружества и футболни клубове име разкрити и нелегални, които управата вече е прекъснала.

 Що се отнася до дълговете на отборите към стадион ОАКА Зафиропулу обяви, че ПАЕ АЕК дължи  на стадиона 1.187.250 евро,  ПАЕ Панатинайкос 487.530 евро, а КАЕ Панатинайкос 396.307 евро.  Задълженията на КАЕ Олимпиакос към стадион СЕФ са 100 000 евро, заяви от своя страна Мария Манидаки.

Категории: ОАКА СЕФ Мария Манидаки Андония Зафиропулу
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus