Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

120 спортни сдружения готови да порицаят Гръцката федерация по волейбол

29 Април 2010 / 15:04:26  GRReporter
1161 прочитания

Закони въведени по времето на Хунтата и непроменени до ден днешен са причина Гръцката федерация по волейбол  да няма ясна представа за това къде отиват парите й и каква е сумата, която дължи на 120 спортни сдружения.

Както посочва гръцкият спортен сайт www.sport.gr недоволството на очакващите парите си  120  спортни сдружения взима все по-големи размери.  Скоро те планират да свикат извънредно заседание, на което да порицаят работата на настоящия управителен съвет на федерацията и дори да го отзоват като определят  дата за избор на нов. Освен неизплатените пари мотив за предприетите действия от страна на дружествата е липсата на доверие към управата на федерацията и невъзможността й да се справи със сериозните проблеми, с които гръцкият волейбол се бори днес.

В духа на неразбориите и хаоса, от които е обхваната федерацията в момента идва и първата новина за оставка. Тя ще бъде подадена от  касиера на федерацията Андонис Даскалакис. Даскалакис твърди, че оттеглянето му от заеманата позиция  не би трябвало да е проблем за никого. По думите му въпросът е от чисто принципно естество, време е нов човек да заеме мястото му. Относно възможността за отзоваване на настоящата управа и избирането на нова той заявява, че решението на проблемите на федерацията не се крие в избора на нова управа, а в това тя да работи добре. Като парадоксален факт Даскалакис изяснява, че е трябвало да минат 18 месеца докато  стане ясно, че сумата с която волейболната федерацията е задлъжняла  към 120 спортни сдружения е 370 хиляди  евро...

Даскалакис подчертава  нуждата да се създаде нова идея за гръцкия волейбол. По думите му държавното субсидирането на спортовете в Гърция е към привършване и сдруженията  трябва да се  подготвят за нови времена и нов начин на работа. Както останалите спортове така и волейболът  трябва да се развива и да търси нови спонсори, но и да постига това, което обещава.  

Не една промяна в устава на федерацията предвижда главният секретар Ангелос Кириакидис. Както посочва сайтът Кириакидис споменава за съществуването на закони въведени  още от времето на Хунтата, но останали толкова  много години поради липса на опозиция..

 

Категории: волейбол спорт Гръцка федерация по волейбол дългове порицаване гръцки спортни сдружения
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus