Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

За лесното и трудното в живота

20 Март 2015 / 09:03:39  GRReporter
3382 прочитания

Гали

Човешкият живот е така устроен, че няма как всичко в него да е по мед и масло. Никой не иска да има трудности и проблеми, но те са неизменна част и никога не ни подминават. Искаме или не, в живота ни има определени области и теми, които са като трън в петата, защото са източник на трудности и пречки. Разбира се, животът винаги е справедлив (нищо че се твърди друго) и затова ни компенсира с области и теми, в които всичко ни се подрежда без особени усилия. Това е закономерност в Природата.

Статията днес е на тема от кои житейски сфери идват най-големите ни трудности и къде нещата ни се получават без никакво съпротивление. Закономерността в Природата – да има от всичко, така че да с получава съвършен баланс, е вплетена в астрологическата символика, която носят отделните елементи. Всички компоненти в хороскопа - планетите, зодиакалните знаци и домовете, се делят на две категории: създаващи лекота и благоприятно стечение на обстоятелства; създаващи трудности, пречки, проблеми, напрежение.

Аз съм далеч от това опростено категоризиране на добро и лошо. Онова, което е леко и лесно, е ясно. Онова, което създава трудности и напрежение, сблъскваме се с пречки, е нещо като контролиращ фактор в живота. Кара ни да спрем, да помислим, понякога точно то ни спасява от голяма беда. Представете си, ако пред вас гори огромен пожар и наблизо няма вода, която да ползвате, за да ограничите този пожар. Представете си огромни маси вода и липса на земя/стени, които да я ограничат, да контролират разлива.

В личния хороскоп планетата, която владее знакът на Асцендента, се нарича владетел на индивида. Асцендентът, това е човекът като физическо присъствие на земята, като обект и затова е изключително важен по отношение на това как се движим на тази земя, как сме позиционирани и как взаимодействаме с околни свят като физически същества. Затова планетата владетел има ключово значение при преценката почти на всичко в хороскопа. Във връзка с това от кои области идват най-големите препятствия в живота и в кои всичко се подрежда лесно, се обръща внимание на взаимоотношенията между съответните планети и планетата владетел на Асцендента.

            Нещата са много семпли и затова ще го обясня с една аналогия. Представете си Петър, чийто Асцендент е в знак Овен с планета владетел Марс. Петър среща сериозни трудности в отношенията със шефа си и просто сам не знае как редовно се стига до конфликтни ситуации. Шефът на Петър символично се описва от планетата Сатурн, която управлява началниците за него. Тъй като Марс и Сатурн са две планети, които не се спогаждат лесно, за  Петър най-големите препятствия са свързани с постиженията в живота и всички вишестоящи. Марс е напорист и енергичен, а Сатурн прецизно го контролира, тъй като „работата трябва да се върши ефективно, да бъде максимално добре изпълнена”. Разбира се това, че Петър среща препятствия, не означава автоматично, че той не може да постигне нищо съществено. Напротив. Но за него кариерата, професионалните постижения, отношенията с вишестоящи, ще си остане областта, в която редовно се сблъсква с трудности и проблеми.

По-надолу ще включа само основна информация на база как са свързани различните житейски области според планетите, които ги управляват. Искам да подчертая, че понякога в областите, в които би трябвало нещата да се случват с лекота, ситуацията е различна поради факта, че там стои „трудна” планета. И обратното е валидно – там, където са заложени предизвикателства, те са намаляват значително поради присъствието на планета, която ги отклонява образно казано.

Например ако сте родени с Асцендент Овен, то за Вас въпросите около любовта и пътешествията в чужбина се подреждат без особени усилия. Но ако в Пети дом, който отговаря за любовните дела, стои Сатурн, то тази тема със сигурност ще внася определени препятствия и не чак толкова приятни моменти.

Асцендент в знак Овен

 Областите и темите, в които идват повечето трудности и предизвикателства, са свързани с почти неконтролируемия устрем към висок житейски статус и успех. Носите вродена непоносимост към всички, които по един или друг начин са в доминираща над вас позиция и се налага да се съобразявате с тях. С предизвикателства се сблъсквате обаче и когато постигне успех и авторитет, застанете на някакъв връх. Способността да ги държите стабилно в ръцете си не е лесно нещо за вас, тъй като понятията „разумно, целесъобразно” не присъстват в речника ви

Областите и темите, в които нещата ви се получават с лекота и всичко се нарежда без особени усилия, са свързани с чужбина, с пътуванията надалеч, контактите с чужденци, получаването на добро и полезно образование. А също и по отношения на късмета и любовта в живота. Въпреки че сте хора, които винаги бързат, интересен факт е, че дълготрайните ви инвестиции, там където ползата идва след години, често се оказват доста печеливши и то без да се разберете как е станало.

Асцендент в знак Телец

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus