Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

За да сме по-убедителни - Меркурий

24 Юни 2015 / 08:06:46  GRReporter
2576 прочитания

Гали

Всеки от нас е попадал в ситуации, когато се е опитвал да убеди някого в нещо, както и самите ние сме били обект на нечий опит да бъдем убеждавани. Технологията на убеждаването е различна от технологията на манипулирането, защото в същността си убеждаването цели да бъдат удовлетворени интересите на всички участници.

Статията днес е за това какви методи за убеждаване владеем и ползваме най-добре. Съответно точно на същите методи се поддаваме най-лесно. Така че ако сте сблъскали с някой „дебелоглав инат”, не укорявайте него – просто използвате методи, на които той не реагира.

Процесът по убеждаване е вид сблъсък и вземане на надмощие, но тихо и мирно, даже приятно. При него също се ползват оръжия, стратегии, „сражаваме” се с някого като крайната цел е той да бъде убеден в нещо, да ни се довери, да ни подкрепи. Шестият дом в личния хороскоп символизира и описва всичко, с което трябва да се преборим в пряк и в преносен смисъл, за да можем да поддържаме добро физическо и материално съществуване. Силата да побеждаваме, да вземаме превес над опонентите си, да се справяме с всякакви „врагове”, в това число да бъдем убедителни, попада под управлението именно на Шести дом.

            И преди съм споменавала в статиите си, че един от значимите астрологични постулати гласи, че когато Шестият дом в хороскопа е силен, владетелят му е добре разположен и подкрепен от другите планети, то човекът умее да побеждава и да се издига в живота. Онази харизма, която проправя път в живота и позволява да преминаваме през всякакви препятствия, да „омагьосваме” околните, да ги покоряваме и побеждаваме в конфликти, конкуренция, съперничество, да ги убеждаваме при дискусия и спор, се дължи именно на силен Шести дом в хороскопа.

Тъй като планетата Меркурий е тясно свързана с интелектуалната сила, която имаме, то Шестият дом, отчетено от Меркурий, показва какъв метод да убеждаваме владеем най-добре, а също и на какви методи се поддаваме ние самите, т.е. как някой друг би могъл да ни убеди най-лесно и бързо.

Аз ще ви изпиша каква информация извличаме от зодиакалния знак, в който попада Шестият дом, смятано от Меркурий. Ако не знаете знакът, в който е разположен Меркурий в личния ви хороскоп, прочетете информацията за знака, в който е рожденото Слънце, защото Меркурий не се отклонява на повече от 28 от него и затова често попада в същия знак. Но има също вероятност Меркурий да е разположен в някой от съседните знаци. Например ако сте родени със Слънцето в знак Телец, то Меркурий може да се намира в знаците Овен, Телец или Близнаци.

            Меркурий в знак Овен

            Шестият дом попада в знак Дева и се управлява от Меркурий. Методите, чрез които подхождате при убеждаване, са свързани с ловка игра на цифри, факти, аргументи, детайли. Силата е в това да бъдете подробни, прецизни, да раздробите всичко до последната частица. Меркурий е „ловка, остроумна и хитра” планета, която умее „да се шегува, да бъде забавна, да си играе с думите”. Затова понякога може да ползвате някакъв тип хитрост, интрига,  да ползвате умело шеги и закачки, солидна доза хумор, за да бъдете убедителни. Много често критиката, облечена в хумор, е средство, с което си служите изключително удачно. Самите вие лесно се поддавате да бъдете убедени, ако някой друг ползва същата тази стратегия.

            Меркурий в знак Телец

            Шестият дом попада в знак Везни и се управлява от Венера. Методите, чрез които подхождате при убеждаване, са свързани с вежливо и любезно излагане на гледна точка. Силата ви е в това да заложите на красивото и приятното, да изтъквате само най-добрата част. Често може да използвате онзи трик „търся съвет”, при който стъпка по стъпка карате другия да ви даде точно този съвет, който сте имали предвид от самото начало. И естествено даващият съвета няма как да не ви подкрепи, т.е. убедили сте го в своето. Венера е планета „съблазнителна, артистична, красива” и затова сте много убедителни, когато ползвате такъв стил. Но и самите вие много лесно се поддавате на същата тази тактика за убеждаване.

            Меркурий в знак Близнаци

            Шестият дом попада в знак Скорпион и се управлява от Марс (и Плутон). Методите, чрез които подхождате при убеждаване, са свързани с проява на сила, заявяване на надмощие и внушаване на страх/заплаха. Естествено не го правите директно, но другите го усещат в думите, интонацията и поведението ви. Силата ви е в това да владеете и контролирате умело страха на другия. Марс е планета, която умее да „реже”, да „гори”, да се „бие”, а Плутон му придава дълбочина и способност да го прави скрито, неусетно. Затова в стила ви да убеждавате се промъкват и някакви крайности на принципа „или-или”, промъкват се методи на принуда. Самите вие също се поддавате на тази стратегия за убеждаване.

            Меркурий в знак Рак

Категории: Астрология Хороскоп Меркурий убеждаване шести дом
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus