Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

За да се роди истината в спора

24 Август 2015 / 10:08:14  GRReporter
2043 прочитания

Гали
Популярният афоризъм гласи, че истината се ражда в спора. Дали истината винаги е само една не зная, тъй като всеки има своята, базирана на лични възгледи и житейски опит. Но пък е вярно, че спорът/дискусията, е най-добрият начин да чуеш истинските мисли, мнения и възгледи на друг човек. И то тези, които биха могли да бъдат най-ползотворни.
Статията днес е на тема какъв е начинът ни да водим конструктивни дискусии и спорове, да има полза от тях. Всеки от нас носи способност да дава на другите под формата на мнение или идея нещо специфично. Затова когато участваме в дискусия, за да бъде тя полезна, е добре да се включваме именно с тях. Тогава чувстваме, че другите ни слушат и намират за състоятелно това, което предлагаме или мислим, можем да дадем своя принос, другите да научат нещо от нас.
Личната ни житейска истина и това, което действително имаме като мисли, мнения и възгледи, се описват от Деветия дом в хороскопа. По този дом се съди за начините, които водят до благоприятно решаване на всеки възникнал проблем, за способността ни да получаваме и даваме знание и мъдрост, да има полза от всяка дискусия или спорна ситуация. Оста Трети – Девети дом се нарича ос на комуникацията, на образованието, на умението да слушаш (да чуваш) другите, да излагаш своите възгледи и концепции така че другите да ги чуят и като краен резултат да се получи конструктивна дискусия.
    Във връзка с настоящата тема – какъв е начинът ни да дискутираме конструктивно, основно значение има Деветият дом в хороскопа. Конструктивният спор изисква да умееш да слушаш, да извличаш полезното от идеите на другите, да участваш само там, където можеш да бъдеш полезен и така да се формира най-благоприятното решение за всички. Неслучайно към символиката на Девети дом попада съдебната система и хората, които са ангажирани със създаването на законите, чиято цел е да се намира правилно решение.
Сега ще дам информация според знака, в който попада Деветият дом. Отчитането се прави от Асцендента, тъй като това е факторът, който задава каква е реалността под формата на физически условия, събития и факти.
    Асцендент в знак Овен
    Деветият дом попада в знак Стрелец и се управлява от Юпитер. При дискусия, най-конструктивната линия на поведение при вас е да обърнете основно внимание, когато някой споделя чуждестранен опит. В своите собствени мнения наблегнете на онова, което сте видели да се прави в чужбина или сте го научили при контакти с чужденци, засяга международни отношения, квалификация, образователна степен. Стремете се да ползвате опит и знания, получени по време на различни ваши пътувания и престои в чужди държави, да предлагате внедряване на чужд опит, както и във връзка с квалификацията и образованието, командировки, различни обучения.
    Асцендент в знак Телец
    Деветият дом попада в знак Козирог и се управлява от Сатурн. При дискусия, най-конструктивната линия на поведение при вас е да се придържате към определен етикет, ред и правила. Съставете си лист с опорни точки и се старайте да не излизате от него. Концентрирайте се предимно върху мнението и идеите на хората, които уважавате най-много и за вас те са авторитети. Постарайте се от своя страна да излагате мнението си стегнато и кратко, да внушите респект, да заложите на въпроси, свързани с власт и управление. Старайте се да излагате мнения, свързани с репутация, име, достойнство, методи и начини за управление.
    Асцендент в знак Близнаци
    Деветият дом попада в знак Водолей и се управлява от Сатурн и Уран. При дискусия, най-конструктивната линия на поведение при вас е да се концентрирате върху всичко, което е прогресивно, новаторско, съдържа нещо иновативно, дайте път на всичко, в което има реформаторски дух. Обърнете най-много внимание върху такива идеи, вложете нещо подобно и в своите мнения, за да бъдете чути. Постарайте се да поддържате приятелски дух, гледайте на хората около себе си като на приятели, освободете се от всякакви пристрастия, не си поставяйте ограничения и рамки. Концентрирайте се върху въпроси, които засягат повече бъдещето, как да се постигне прогрес, навлизане на нови интереси, залагане на бъдещи перспективи.
    Асцендент в знак Рак
    Деветият дом попада в знак Риби и се управлява от Юпитер и Нептун. При дискусия, най-конструктивната линия на поведение при вас е да дадете предимство на всички останали да изложат своите идеи и мнения. Трябва да чуете и разберете къде се пресичат всички гледни точки и да се включите с нещо като обобщение, а не толкова да излагате конкретна идея или мнение. Старайте се да подхождате философски и снизходително към различията. Концентрирайте се върху това да извлечете есенцията и да участвате в дискусиите по-скоро като човек, който събира различните части на един пъзел. Участвайте активно с мнения, когато става въпрос за благотворителни дейности и необходими жертви в името на по-нататъшното развитие.
    Асцендент в знак Лъв

Категории: конструктивна дискусия как да водим спор дебати астроучилище Гали Девети дом Асцедент индивидуален хороскоп
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus