Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

За да привлечем и задържим нечие внимание

14 Юли 2015 / 09:07:51  GRReporter
2862 прочитания

Гали

Има една фраза – Всеки се бори за място под слънцето. Ако се замислите всъщност няма никаква нужда да се борите, тъй като има предостатъчно място за всички. Но пък избраните места – като географско положение, имидж, възможности, кариера, пари – тези места са малко. Именно заради тях е всичко. Колкото и да си способен, на първо място трябва някой да те забележи, за да можеш да заемеш някое избрано място.

Днешната статия е на тема как привличаме вниманието на околните към себе си. Разбира се важно е и как го задържаме, тъй като твърде често е лесно да привлечеш нечий поглед, но трудно да го задържиш. Естествено добрият външен вид винаги е полезен в привличането на внимание. Но в повечето случаи, то е много повърхностно. Най-дълбокото и силно впечатление всъщност се случва по друг начин, който е естествен за нас и въобще не се замисляме как го правим. Животът ни е пълен със странности и ако си мислите, че за да привлечете вниманието на шефа си например, е необходимо да сте дисциплинирани и много работливи, вероятността да грешите е доста голяма. Едва ли подозирате, че в 11 от 12 случая причината шефът да ви забележи, е по-различна. Примерно защото винаги му съобщавате любопитни факти, подхвърляте някоя клюка или защото имате интересни хобита.

            В личния хороскоп Асцендентът описва конкретния човек като физически обект, заемащ определено място и пространство. Асцендентът е онова първо впечатление, което идва в резултат на повърхностно наблюдение от страна на околните. Представете си, че хората са като различните растения, дървета и цветя в една градина. Вървейки между тях, всяко едно ви прави впечатление и привлича погледа ви с нещо конкретно. Едното растение впечатлява с това, че има ярки цветове, другото с това, че расте по специфичен начин, трето – с това, че има странна форма, четвърто – с това, че се спъвате в него и така нататък. По същата тази аналогия и хората привличат внимание по различен начин. Понякога смятаме, че ако копираме нечий стил ще получим този желан ефект да впечатлим, но за съжаление очакванията ни рядко се оправдават.

При формиране на това впечатление, което създаваме, участва и планетата, владееща знака на Асцендента. Позицията й в определен дом показва областта, в която сме ефективни, т.е. как да задълбочим и задържим вниманието, което сме привлекли. Ако имате на разположение построен личния си хороскоп, потърсете в таблиците в кой дом е разположена тази планета.

За по-напредналите ще кажа, че е важна връзката, формираща се между планетата, управляваща Асцендента и планетата, управляваща Десцндента. Обикновено при наличие на напрегнат аспект между тези две планети или ако са в нехармонична рецепция, първото впечатление се формира при някакви по-напрегнати условия и често не е особено приятно. А ако двете планети са свързани с хармоничен аспект и благоприятна рецепция, това съдейства човекът да оставя приоритетно добро първо впечатление за себе си. Освен това, когато в личния хороскоп има планета близо до Асцендента, и тя участва при формирането на въпроса „Как и с какво правим най-ярко впечатление”.

Прочетете информацията за знака на Асцендента си, за да разберете кой е вашият естествен начин да привличате внимание и с какви начини да го задържате. Ако знаете в кой дом е разположена планетата, владееща Асцендента, прочете информацията и за нея.

Например Асцендентът ви е в знак Овен, а Марс (управляващата планета) е в Трети дом. Естественият начин да привлечете внимание е чрез външния си вид, физиката и облеклото. Това е в резултат на Асцендента. Начинът да задълбочите и да задържите вниманието към себе си е в способността ви да имате винаги някоя любопитна история, която да разкажете, специфична информация или да познавате човек, който да я предостави.

 

Асцендент в знак Овен

Владетел на Асцендента в Първи дом

 Планетата, която е владетел на знак Овен, е Марс. Естественият начин, по който привличате внимание, е свързан предимно с външния ви вид – как сте облечени, каква физика имате, как се движите, стойката ви, уменията да правите нещо с тялото си. Околните ви забелязват заради това, че чисто физически се отличавате по някакъв начин, когато спортувате или просто демонстрирате формите и физическите си предимства. Затова за вас е много важно да обръщате специално внимание на облеклото (не толкова като стойност, колкото като стил), как показвате тялото си, да сте съсредоточени върху себе си, как изглеждате, доколко сте забележими като физика. Това са вашите най-активни средства да задържите вниманието достатъчно, за да бъдат забелязани и другите ви качества.

 

Асцендент в знак Телец

Владетел на Асцендента във Втори дом

 Планетата, която е владетел на знак Телец, е Венера. Естественият начин, по който привличате внимание, е свързан предимно с финансовата ви обезпеченост, начините, по които печелите пари и акумулирате имущество. Околните ви забелязват заради това колко струват вещите, които излагате на показ – автомобил, часовник, бижута, стойност на дрехите върху вас. Речта, думите, които ползвате, също оказват силен ефект и чрез тях привличате немалка доза внимание. За вас е много важно да преценявате добре къде и как ще демонстрирате благосъстоянието си, тъй като съществува реален риск да привлечете нечие злонамерено внимание. За да задържите вниманието на околните достатъчно, за да бъдат забелязани и другите ви качества, въвеждайте елементи на финансово благосъстояние и бъдете внимателни в речта си.

 

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus