Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Вълшебството на LuminAthens Christmas Festival

27 Декември 2015 / 10:12:44  GRReporter
704 прочитания

Една културна изява впечатлява гражданите и посетителите на Атина - 3D Video Projection mapping върху кметството на площад Кодзиа.

Тя е част от LuminAthens Christmas Festival и е коледен празник на творческото себеизразяване чрез новите възможности на технологиите. Фестивалът ще превърне Атина в център на съвременното изкуство, както и в мост между класическата култура и бъдещето на изкуството. Прожекцията върху сградата ще бъде повторена днес от 20:00 до 21:30.

Като се има предвид важността на сградата, екипът внимателно планира аудиовизуалната инсталация, като съчетава силата на архитектурата с динамиката на триизмерното изображение. 

Целта на това аудиовизуално зрелище е да оживи сградата и да предложи уникално преживяване на публиката на площада.

Творци от цяла Гърция използват новите технологии за създаването на произведения, които „разкриват” сградите в Атина. Прожектират ги по фасадите на сградите, като променят формите и цвета им с многоцветно осветление и подчертават културната им стойност.

Пикът на фестивала ще е на 31 декември, когато ще „участват” и хотелите на площада Синтагма - Grande Bretagne и King George, които ще се превърнат в екрани от 19:00 до 22:00. Вълнуващото зрелище на светлинните отражения ще привлече туристите, посещаващи Атина, и ще се превърне в културна изява на световно ниво.

Този артистичен подход отразява и съчетава раждането на два драматични периода на световното хуманистично изкуство: класическата скулптура и кино. В същото време прожекциите трансформират архитектурата и украсата на сградите и постигат зрелищен аудиовизуален резултат.

Категории: Атина аудиовизуални триизмерни изображения LuminAthens Christmas Festival
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus