Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Сами със себе си

20 Ноември 2015 / 09:11:32  GRReporter
6267 прочитания

Гали

Самостоятелността, умението да се справиш с нещо съвсем сам, без да разчиташ на чужда помощ, има две страни. Едната е, че имаш неограничена свобода да правиш това, което си решил, без да се съобразяваш с никого. Другата е, че носиш пълна отговорност за последствията и си ги понасяш сам. Много често на нас хората, ни харесва само първата част. Втората я изпускаме или просто забравяме, че тя е неизменна част от това да бъдеш самостоятелен. Но така или иначе винаги има неща, в които се налага или пък ние самите искаме да бъдем максимално самостоятелни.

Днешната статия е на тема в какво най-често се оказваме сами, не можем да разчитаме на помощ, дори и да ни се иска. Обстоятелствата така се развиват, че трябва да намерим начин да се справим самостоятелно. Понякога самите ние се стремим към това, не искаме някой да ни помага, предпочитаме да разчитаме само на собствените си сили.

В зодиакалния кръг знак Козирог е „най-самостоятелният”. Този знак е десетият и символизира пика в човешкия живот, най-високото място, към което се стремим, най-високите ни постижения. Това е също знакът на личните задачи и отговорности – онези, които ние трябва да поемем и изпълним сами, със собствените си сили, ръце и умения. Никой друг не може да ни замени в тях, защото те са най-личните. Символично може да се каже, че това е персоналната задача, която сме поели, когато сме дошли на този свят, трябва да я реализираме сами и само ние носим отговорност за крайния резултат.

Мястото, на което е разположен знак Козирог в личния ни хороскоп, показва в какво се налага да се справяме сами, да го направим със собствените си ръце и да поемем отговорност за последствията от това, която сме свършили. Не можем да разчитаме на чужда помощ в тези области. Дори и да се опитаме да ползваме такава, резултатът е незадоволителен и пак се налага да се заемем сами.

По-нататък в статията ще дам информация кои са житейските области, в които се налага най-често да се справяме сами, без чужда помощ и да си носим отговорност за това как сме се справили. Отчитането на първо място се прави от знака на Асцендента ви, тъй като именно този знак задава материалните обстоятелства в живота ни, реалните факти и събития. Отчитането от слънчевия знак също е важно, тъй като Слънцето в личния хороскоп показва духовното ни предназначение и съответно кои са най-значимите духовни задачи и отговорности, които имаме.

Асцендент или Слънцето в знак Овен

  Знак Козирог обхваща Десетия дом. Областите, в които имате лични задачи, налага се да се справяте сами и да не можете да разчитате на чужда помощ, са свързани с професионалната ви реализация, кариера, обществен и социален статус, уважението, което получавате като професионалист. Вие не сте от хората, които лесно могат да ползват протекции и да получавате високи професионални позиции с така наречените връзки. Необходимо е сами да се докажете и да си извоювате мястото в йерархичната стълба. За вас е най-добре сами да избирате в какво да се развивате и да не разчитате някой да ви „бута и подлага рамо” – това няма голям ефект в крайна сметка.

Асцендент или Слънцето в знак Телец

 Знак Козирог обхваща Деветия дом. Областите, в които имате лични задачи, налага се да се справяте сами и да не можете да разчитате на чужда помощ, са свързани с мирогледа ви, личните морални закони, според които живеете, придобиването на знания, предимно висшите. Вие трудно можете да разчитате някой да ви научи как да живеете, да ви води и напътства в живота, да ви учи. Да разширявате личния си свят чрез пътувания и контакти с чужди култури, да събирате и трупате мъдрост, също е нещо, което е много лично и трябва да преминете сами през него. Ако разчитате някой друг да ви „донесе” мъдрост и знание за живота, няма голям ефект.

Асцендент или Слънцето в знак Близнаци

  Знак Козирог обхваща Осмия дом. Областите, в които имате лични задачи, налага се да се справяте сами и да не можете да разчитате на чужда помощ, са свързани с чуждите ресурси – това са най-вече случаи, когато ползвате заеми, кредити или пък давате такива. Рисковете, които поемате в живота, също са нещо, което си е само ваше и ако се озовете в по-критична ситуация, много трудно бихте могли да разчитате на помощ от някого – тя най-често е неефективна, не може да ви бъде особено полезна. За вас е характерно, че в тежките моменти се налага да се справяте сами, защото по някакви причини близките ви не са в състояние да ви окажат подкрепа.

Асцендент или Слънцето в знак Рак

  Знак Козирог обхваща Седмия дом. Областите, в които имате лични задачи, налага се да се справяте сами и да не можете да разчитате на чужда помощ, са свързани с взаимоотношенията и партньорствата ви. Вие сте хората, които не могат да разчитат на това някой да ви съдейства за създаване на връзки, които биха могли да доведат до брак. Всеки опит на близки и приятели да ви срещнат с подходящи хора, остава без резултат или връзката се създава, но впоследствие се проваля. Попадате в такива ситуации, в които чуждият опит и съвети рядко са ви полезни и резултатът от тях е незадоволителен. Рядко получавате ефективна помощ и подкрепа от близките си, когато имате трудности в брак, бизнес партньорства, съдружия, спорни взаимоотношения.

Асцендент или Слънцето в знак Лъв

Категории: Астроучилище астрология хороскоп самостоятелност постижения
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus