Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Очакванията от брака

18 Септември 2015 / 08:09:01  GRReporter
3066 прочитания

Гали

Бракът и сериозното обвързване са една тема, за която винаги може да се говори и винаги има какво да се каже. Очакванията и представите, които всеки от нас има за това какво е да си сериозно обвързан или да си в брак, са доста различни. Един от най-значимите фактори за успешна и щастлива връзка или брак, е именно това доколко партньорът задоволява очакванията, които имаме.

Днешната статия е на тема какви очаквания имаме за брака и сериозните връзки, които са всъщност брак, но не официален. Съществуват много стереотипи какъв трябва да е мъжът, каква трябва да е жената; на какво държат най-много жените и мъжете, когато се съберат в брак и семейство. Факт е обаче, че понякога хората са истински доволни във връзки, които са далеч от тези стереотипи. И то не само защото живеем в модерни времена. У всеки от нас е заложена различна потребност и точно тя е водеща, когато изграждаме очакванията си. Има жени, които ненавиждат мъжът им да е постоянно наоколо. Други пък направо се разболяват ако не му се обадят поне 10 пъти и не прекарат заедно всичкото си свободно време. Има мъже, които обичат да говорят с часове с жените си, напук на всички твърдения, че мъжът не си пада по тези неща. Има мъже, които не искат да се чувстват силни и предпочитат жена им да поеме големите отговорности, а те да си живеят кротко в нейната сянка. С други думи – хора различни, с различни очаквания за своите интимни връзки и брак.

В личния хороскоп Десетият дом (или така нареченият Медиум Цели) като принцип е свързан с това накъде сме се устремили в живота, кое е най-високото място, до което искаме да стигнем, какъв успех търсим и как го постигаме. Накратко – какви очаквания имаме за своята реализация като личности, каква репутация постигаме, с какво ни забелязва обществото. Това се прилага към всяка една житейска област.

Тъй като бракът и сериозните връзки с брачен статут се „четат” по състоянието на Седми дом, то за да разберем какви очаквания имаме и какво искаме да получим, влизайки в брак, то трябва да отчетем Десетият дом от Седми. С тази проста стъпка стигаме до Четвърти оригинален дом в хороскопа. Знакът, в който попада, планетата, която го управлява, както и планетите, които се намират в него ни „разказват”за нашите инстинктивни и подсъзнателни очаквания, за това, което наистина имаме нужда да изживеем, а не това, което си мислим, че искаме.

Символиката на Четвърти дом в хороскопа е свързана с дома, местоживеенето, родителите, вътрешният ни комфорт и емоционална стабилност, условията, в които се отпускаме и се чувстваме най-удобно. Да имаме дом, семейство, партньор, който да замести в някаква степен родителите – всъщност това е най-важният фактор, който подтиква хората към брак и сериозна връзка. Въпросът е какъв дом и семейство очакваме и търсим да създадем. Старите хора казват, че децата повтарят в някаква степен брака на родителите си. В това има съвършена логика и надявам се разбирате защо. Възпитанието и семейните условия в ранното детство задават онова, което си „избираме” да имаме като лично семейство и брак.

Сега ще изпиша каква информация извличаме от зодиакалния знак, в който попада Четвъртият дом в хороскопа. Отчитането се прави от Асцендента. За по пълна информация, можете да съчетаете с Четвърти дом, отчетено от Лунния знак.

Асцендент в знак Овен

Четвъртият дом попада в знак Рак и се управлява от Луната. Очакванията, които имате, когато влизате в сериозни връзки и брак, са изцяло основани на това да имате дом и семейство, да си създадете домашно огнище. Очаквате от партньора си да възпроизведе точно това, което сте имали в детството си и той да повтаря единия от родителите ви. Основно това е майка ви без значение дали сте мъж или жена. В брака си искате да получите грижа,  да имате близък душевно човек, с когото да ви свързват много спомени и споделени емоции. Търсите брак, в който да има регулярни промени, да е наситено с много емоции от цялата възможна гама.

Асцендент в знак Телец

Четвъртият дом попада в знак Лъв и се управлява от Слънцето. Очакванията, които имате, когато влизате в сериозни връзки и брак, са да откриете един бляскав и разкошен живот, да сте щастливи, да имате много забавления, да се зареждате със жизненост и енергия, да сте обградени с много любов в дома и семейството си, да бъдете център за всички. Очаквате да получите най-доброто за себе си, чрез брака си да получавате много внимание от околните, да бъдете като еталон за идеалната връзка. Създаването на деца е един от първите ви приоритети, които очаквате да получите, влизайки в брак или сериозна връзка.

Асцендент в знак Близнаци

Четвъртият дом попада в знак Дева и се управлява от Меркурий. Очакванията, които имате, когато влизате в сериозни връзки и брак, са да изградите един подреден, спокоен и „чист” във всеки смисъл живот. Не търсите и не очаквате страсти и емоции, предпочитате хладните, дистанцирани, но за сметка на това отговорни отношения. Бракът и сериозната връзка очаквате да внесат подобрения в живота ви, да ви бъдат преди всичко полезни в ежедневието и бита. Търсите брак, който е здравословен, поддържате разумни отношения у дома, всеки върши своите задължения и изпълнява отговорностите си,така все едно е на работа.

Асцендент в знак Рак

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus