Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Филмова панорама за Салвадор Алиенде

14 Август 2008 / 10:08:43  GRReporter
822 прочитания

            Почитателите на политическото и хуманното наследство на известния чилийски политик и президент на страната Салвадор Алиенде ще имат възможност да видят панорама от документални и игрални филми, посветени на 100-годишнината от неговото рождение. Панорамата се организира със съдействието на Чилийското посолство в Атина и ще се проведе в гръцката столица от 4 до 10 септември. По време на панорамата „Фестивал на игралните и документални филми за Салвадор Алиенде и Чили” в атинския театър „Илион” ще се покаже и фотоизложба с интересни и непоказвани досега в Гърция документи за живота на трагично-загиналия политик.


            Сред игралните филми, които ще могат да се видят са творбите „Изчезнал” на Костас Гаврас, „Сладка родина” на Михамис Какоянис, „Никъде” на Луис Сепулведа. Сред документалните творби впечатление правят заглавията „Салвадор Алиенде” на Патрисио Грусман, „Чили след преврата”, „Мъртвите не мълчат”, „Картини от един диктатор”. По време на панорамата ще се проведат и няколко дискусии със съратници на чилийския политик, сред които Ариел Дурфман, писател и учен, член на правителството на Салвадор Алиенде и Ян Каркес, личен съветник на Алиенде.


           

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus