Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Гоя в Атина

21 Юни 2008 / 08:06:46  GRReporter
1688 прочитания

Двеста и десет ценни гравюри на Франсиско Гоя, обединени четири отделни цикъла ще бъдат представени в Националната картинна галерия от 25 юни. Изложбата, озаглавена „Посвещение на Гоя. Сънят на разума ражда чудовища.”, ще бъде посветена на 180-тата годишнина от смъртта на известния испански художник.Гравюрите се намирали в депата на Националната галерия от 50 години, но не са били включени в постоянната експозиция, поради три причини:


·        Галерията не е разполагала с подходящи помещения за постоянно излагане на гравюри.


·        Защото тези гравюри са много чувствителни към светлината и за да се запазят, не могат да бъдат излагани за дълго време.


·        Не са били рамкирани.


Сега, обаче Галерията е намерила спонсор, който е подкрепил финансово изложбата и безценните графики ще заемат за известно време централните зали. Четирите цикъла, които ще бъдат представени са „Лудите”, „Капричос”, „Ужасите на войната” и „Бикоборство”. Изложбата ще продължи до октомври тази година.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus