Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Bollywood открива Гърция

07 Юни 2008 / 07:06:37  GRReporter
850 прочитания

Първата индийска продукция, която ще бъде заснета в южната ни съседка е вече факт и то в момент, в който правителството се надява и други държави да проявят интерес към реализирането на подобни проекти в страната. Все пак Bollywood е смятан за най-големият кинематографичен конгломерат в света с повече от 1000 филма (основно мюзикъли) на година и над 300 милиона зрители. Както стана ясно от медиите, индийският режисьор Пракаш Джа е в Гърция за снимките на филм и за да получи награда от Международния център „Костас Кирязис”.


„Перспективите за развитие на отношенията между индийската и гръцката кинематографии са много големи, ако се възползваме от вековните културните традиции на двете държави”, заяви Джа.


Гърция, обаче не е насочила вниманието си единствено към Индия. През лятото на 2007 г. в Гърция са заснети четири международни продукции, сред които супер продукциите „Mamma Mia!” на продуцентите Тома Ханкс и Рита Уилсън с Мерил Стрийп и Пиърс Броснън в главните роли и „Моят живот в руини” на Ниа Вардалос. Тази година броят на заснетите в Гърция чуждестранни продукции се очаква да достигне десет. Приходите от тях не са малки. „Миналогодишните продукции са внесли в бюджета близо 2,5 млн. евро.


Мнението, че Гърция трябва да се развива в тази насока се споделя явно и от министерството на външните работи. Заместник-министър Петрос Дукас, който се завърна от „кинематографично” посещение в Русия, съпроводен от режисьори и продуценти, заяви, че всяка чуждестранна продукция реализирана в страната, представлява голяма реклама за гръцката държава.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus