Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Даниел Дей Луис в Атина за премиерата на „Ще се лее кръв”

01 Февруари 2008 / 15:02:50  GRReporter
2222 прочитания

Даниел Дей Луис, един от най-загадъчните мъже в световното кино, бивш любим на френската красавица Изабел Аджани и сегашен съпруг на дъщерята на Артър Милър, Ребека ще гостува в Атина ва премиерата на най-новия си филм „Ще се лее кръв”. Събитието ще е на 14 февруари в атинския театър „Палас”, на него ще присъства и режисьорът на лентата Пол Томас Андерсон, а приходите ще бъдат предоставени на Фондацията за закрила на болните от церебриален паралич.


Това е вторият път, когато световноизвестният акрьор посещава Гърция за благотворителни цели. Първият път беше през 2005 година за премиерата на филма „Джак и Роуз – балада за двама”, режисиран от съпругата му Ребека Милър. Тазгодишната поява на Даниел Дей Луис в Атина се организира от фирмата-разпространител на филма в Гърция Audio Visual, от фестивала „Премиерни нощи” и от Фондацията за закрила на болните от церебриален паралич.


„Ще се лее кръв” е номинирана за осем награди Оскар, сред които за най-добър филм, най-добра първостепенна мъжка роля, режисура, адаптиран сценарий,операторско майсторство. Самият Дей Луис е смятан за фаворит за тазгодишните Оскари за превъплъщението си в Даниел Плейнвю, който от беден металургичен работник, отглеждащ сам детето си, се превръща в петролен магнат.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus