Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

КандоКо – една авангардна танцова трупа

29 Януари 2008 / 08:01:38  GRReporter
1566 прочитания

КандоКо е една авангардна трупа за модерни танци. Създадена е в Лондон като членовете й са хора с намалена подвижност и обикновени танцьори. Получената “микстура” представлява единствено по рода си съчетание на абсолютна естественост, театрална и драматична музика, както и на изключително силно сценично присъствие. Основана през 1991 г. от Селст Дандекер и Адам Бенджамин, трупата бързо се развива и  стига до сцената на Майк Хийфи Сентър в Лондон. Специализирала се в интегрирането и сътрудничеството на танцьори с намалена подвижност и обикновени танцьори, трупата много бързо спечелва високата оценка на пресата, обществото като цяло и по-специално на колегите от сферата на танца и обучението.


КандоКо продължава да се развива през 90те години като през този период художествения директор Селест Дандекер е осъществила 26 нови проекта от известни хореографи като: Емилин Клайд (Великобритания), Хавиер де Фрутос (Великобритания), Дъг Елкинс (САЩ), Сю Дейвис (Великобритания), Фин Уокър (Великобритания), Даршан Синх-Булър (Великобритания), Анабел Ардън (Великобритания) и Стивън Петронио (САЩ). Интересът на публиката към работата на трупата води до една невероятна програма от изяви и турнета , като във Великобритания, така и  в чужбина. До 1998 г., само във Великобритания 16 000 души годишно посещават техните представления, докато в международен план изявите им се “ограничават” до 46 представления годишно на четири континента. През този период трупата включва седмина танцьори на щат за 40 седмици годишно. КандоКо са награждавани с множество награди за своята работа, както на ниво танцови прояви, така и за обучение.


Представленията, които могат да бъдат видени в Музикалната палата в Солун на 16 и 17 февруари, включват две постановки на изявените хореографи Рафаел Боначела и Артър Пита. Първото, озаглавено “The  Stepfather” (Доведен баща), е с хореография на Артър Пита и  е вдъхновено от траурни песни и провинциална музика. Сюжетът разказва една злокобна и в същото време смешна история за едно семейство, което се намира в труден период. Пита използва пънк-рок и кънтри мелодии от Вайълент Фам и декори и костюми на известния сценограф Саймън Доу. Втория спектакъл се нарича “And who shall go to the ball?” (И кой ще отиде на бала). Хореограф е Рафаел Боначела. За музикалното оформление Боначела сътрудничи на авангардния композитор Скот Уокър. Екипът се допълва от Торстен Нееланд, който работи в сферата на индустриалния и вътрешния дизайн.


Представленията са под егидата на Гръцката организация за защита и възстановяване на деца-инвалиди като част от приходите ще бъдат й бъдат предоставени. Цените на билетите са между 40 и 100 евро за възрастни,а за студенти ученици и инвалиди цената е 25 евро.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus